URM pasmerkė žurnalisto J. Foley žudikus ir pareiškė užuojautą

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) išsakė užuojautą dėl amerikiečių žurnalisto James Foley (Džeimso Foulio) nužudymo ir pabrėžė, kad už tai atsakingi asmenys turi būti patraukti atsakomybėn.

„Asmenys, atsakingi už šį gėdingą ir siaubingą nusikaltimą, turi būti išaiškinti ir patraukti atsakomybėn“, - sakoma URM pranešime.

Brutalų žurnalisto nužudymų pasmerkusi ministerija taip pat teigė reiškianti „pagarbą tiems, kurie karo zonoje rizikuoja savo gyvybėmis, siekdami pranešti apie tiesą“.

Sirijoje 2012 metų lapkritį pagrobtą žurnalistą nužudė džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kovotojai. Įrašą, kuriame matyti egzekucija, IS šią savaitę paskelbė internete.

IS pagrasino nužudyti kitą įkaitą – JAV žurnalistą Steveną Sotloffą (Stiveną Sotlofą), jeigu JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) nepakeis savo politikos ir nesustabdys aviacijos smūgių Irake.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mizantropas

mizantropas portretas
kalta per didelė demokratija ir pasitikėjimas arabais. Jie yra apakinti savo musulmoniško tikėjimo, juos lengva pastūmėti, atseit, kovoti už alachą, ir jų be skaičiaus prisiveisė visoje ES ir JAV. Jie apsimeta, kad kovoja už kažkokį nesantį alachą, kurio niekas nematė ir negirdėjo (kaip ir mūsų dievo), tikrai tai yra tik preiedanga jų baisiausiems išpuoliams, žudimams kitatikių, ar kerštavimas. Dabar visos šalys, kuriose yra įsisukę lizdus tie musulmonai turės labai gerai pasiruošti galimoms atakoms, turi be atodairos sekti personas, grįžusias iš pakistano ir kitų musulmoniškų kraštų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių