URM panaikino Rusijos žurnalistės akreditaciją

Lietuvos užsienio reikalų ministerija panaikino Rusijos naujienų agentūros RIA Novosti korespondentės Lietuvoje Irinos Pavlovos akreditaciją.Rusijos agentūra BNS penktadienį patvirtino gavusi URM pranešimą apie akreditacijos panaikinimą. Lietuvos užsienio reikalų ministerija BNS informaciją komentuoti atsisakė.

„Jūsų akreditacija Užsienio reikalų ministerijoje buvo panaikinta remiantis 19-u Užsienio visuomenės informacijos priemonių atstovų akreditacijų taisyklių straipsniu“, - RIA Novosti cituoja iš Lietuvos diplomatinės žinybos gautą dokumentą.

Pasak agentūros, iš URM gautuose dokumentuose nėra tikslinamos Lietuvos pretenzijos Rusijos žurnalistei.„Mes nustebę dėl Lietuvos URM veiksmų, šiuo metu aiškinamės I.Pavlovos akreditacijos panaikinimo priežastis ir tikimės, kad tai nesusipratimas, kuris artimiausiu metu bus išspręstas“, - sakė vyriausiojo RIA Novosti redaktoriaus pavaduotojas Maksimas Filimonovas.

Jis pažymėjo, kad I.Pavlova agentūrai Lietuvoje dirba nuo 2008 metų liepos ir visą šį laiką Lietuvos valdžios institucijoms nekilo klausimų dėl jos profesinės veiklos.„URM nekomentuoja“, - BNS penktadienį sakė ministerijos atstovė Daiva Rimašauskaitė.

Užsienio valstybių viešosios informacijos rengėjų atstovų akreditavimo Užsienio reikalų ministerijoje taisyklių 19 straipsnyje nurodoma, kad akreditacija nustoja galioti pasibaigus akreditavimo kortelės galiojimo laikui, užsienio informacijos rengėjo prašymu, jei likviduojama užsienio informacijos rengėjo įstaiga, nutrūkus užsienio informacijos rengėjo atstovo ir užsienio informacijos rengėjo įstaigos, kuriai jis atstovauja, darbo santykiams, paaiškėjus, kad užsienio informacijos rengėjo atstovas akreditavimo anketoje pateikė neteisingus duomenis arba nustačius, kad užsienio informacijos rengėjo atstovo parengtose publikacijose ar reportažuose pateikiama tendencinga ar iškraipyta informaciją apie Lietuvos Respubliką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
tikriausia tiesa rase apie lietuva ir jos valditojus .

jonui

jonui portretas
beraščiui. Parašyk tu tiesą, jei manai, kad ši ruskė dirbo teisingai, ruskių padlaižy.

tai gi

tai gi portretas
valio valio dar daugiau tapome LAISVESNI IE DERMOKRATIŠKI
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių