Ukmergės teismo darbuotojų organizme rasta gyvsidabrio

Ukmergės teismo darbuotojų organizme rasta gyvsidabrio, patvirtino laboratoriniai tyrimai.

Taip remdamasis neįvardintais teismo darbuotojais praneša dienraštis „Lietuvos rytas“.

„Kaip gyvenome kankinami nežinios, taip ir tebegyvename. Gavome tik plikus skaičius, rodančius, kad mūsų kraujyje, šlapime ir plaukuose yra gyvsidabrio. Beveik visų kraujyje esantis gyvsidabrio kiekis viršija leistiną jo koncentracijos dydį, kai kam net du kartus“, - dienraštis be pavardžių cituoja Ukmergės teismo darbuotojus.

Pernai gruodį Ukmergės teismo pastate ugniagesiai gelbėtojai surinko apie du kilogramus gyvsidabrio. Jis aptiktas vykdant remonto darbus teismo pastate Kęstučio aikštėje.

Po šių įvykių Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Neuromokslų instituto neurotoksikologijos laboratorijoje ištirta 26 dabartinių teismo darbuotojų ir vienos neseniai darbą teisme palikusios moters sveikata. Darbuotojai šią savaitę gavo atsakymus, tačiau tik patys gali atskleisti jų rezultatus, BNS patvirtino laikinai teismo pirmininkės pareigas einanti teisėja Edita Zarembienė.

„Aš tiktai tiek galėčiau pasakyti - rezultatai yra įvairūs, buvo trys pozicijos, jie varijuoja kiekvienu atveju. Bet mes nesame specialistai ir mes negalime jų komentuoti“, - BNS sakė laikinoji teismo vadovė.

Situaciją Ukmergės teisme, kuriam teko palikti patalpas jose radus gyvsidabrio, trečiadienį svarstys Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas. „Teismas laikinai dirba dvejose skirtingose vietose, patalpos teismo darbui nepritaikytos. Aiškinsimės, ar teismui būtų galima grįžti į buvusias patalpas, kada tai būtų galima padaryti ir ką dėl to reikia atlikti“, - BNS sakė komiteto vadovas Julius Sabatauskas.

Kaip teigia dienraštis „Lietuvos rytas“, Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija, ištyrusi Ukmergės teismo pastato sienų, lubų ir grindų nuograndas bei kitų kietų paviršių nuoplovas, visur rado įsigėrusio gyvsidabrio. Kai kur jo kiekis net tūkstantį kartų viršija leistinas normas.

„Esant tokiai situacijai būtina nuo sienų ir lubų pašalinti tinką ir pakeisti jį kitu. Žodžiu, reikia kapitalinio remonto“, - sakė Vilniaus visuomenės sveikatos centro Saugos kontrolės skyriaus vedėja Asta Razmienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Teismas Ukmerges, o nuotrauka zurnaliugos idejo Kauno Zaliakalnio verslo centro... Nu ir kompetencija.....

ragana

ragana portretas
Viskas aišku-Venckienės darbas...dabar visos bėdos tik per Venckienę...kai ją izoliuos-Lietuvoj gyvensim kaip rojuj.........

vel

vel portretas
Dabar paziuresim kokios sau kompensacijas issireikalaus.Sitie moka save mylet.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių