Savivaldybė sieks išpirkti privačią paežerę

  • Teksto dydis:

Didžiulis Žirnajų ežeras, kurio vandenys skalauja ir Ukmergės, ir Širvintų rajonų žemes, neprieinamas vietos gyventojams, mat visa jį supanti žemė privati.

Tad Ukmergės rajono savivaldybė planuoja iš savininkų išpirkti dalį paežerės žemės, kurios hektaro kaina – apie 25 tūkst. eurų, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Ukmergės savivaldybės tarybos posėdyje spalio pabaigoje bus teikiamas klausimas dėl žemės sklypo Pabaisko seniūnijoje, šalia Žirnajų ežero, išpirkimo visuomenės reikmėms – paplūdimiui įrengti. Lėšų šiam sklypui pirkti bus paimta iš Ukmergės rajono savivaldybės biudžeto.

Pabaisko seniūnas Gediminas Lapukas „Lietuvos žinioms“ pasakojo, jog jį prie sienos remia vietos gyventojai, tad jis ir yra vienas iniciatorių, reikalaujančių neprieinamą tapusį Žirnajų ežerą padaryti pasiekiamą visiems, norintiems prie jo ilsėtis. „Šiemet jau bus 20 metų, kai 1997-aisiais savininkams buvo išdalytos šį ežerą supančios žemės. Paskui paaiškėjo, jog žemė išdalyta taip, kad prie ežero nepalikta prieigos – atkirstas kelias vietos gyventojams ir prie vandens, ir prie paplūdimių, kurie irgi tapo privatūs“, – sakė seniūnas.

Anot seniūno, nė vienas iš Ukmergėje tada žemes dalijusių žemėtvarkininkų šiuo metu jau nebedirba, tad tarsi nėra iš ko reikalauti atsakomybės. „Galima teismo tvarka ginti viešąjį interesą, bet visi žinome, koks tai ilgas procesas“, – sakė G. Lapukas. Jis teigė girdėjęs, kad už hektarą žemės prie Žirnajų ežero šiuo metu jos savininkai prašo apie 25 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių