Ūkio ministerija nori išnuomoti Europos centrą

Ūkio ministerija paskelbė konkursą Europos geografiniam centrui, esančiam netoli Vilniaus, išnuomoti.

Kas mėnesį iš nuomininko žadama prašyti 3 tūkst. litų, rašo „Lietuvos rytas“.

Išsidėsčiusį 2,5 hektaro ploto žemės sklype Europos geografinio centro kompleksą valdininkai ketina išnuomoti dešimčiai metų nuo kitų metų sausio 16-osios.Paraiškas konkurso dalyviai gali teikti iki spalio 1-osios.

Jiems siūloma išsinuomoti renginių ir turistų aptarnavimo pastatus, Lietuvos stojimo į Europos Sąjungą pažymėjimo aikštelę ir ženklą bei įvairų kitą kilnojamąjį ir nekilnojamąjį turtą. Turto nuoma dalimis negalima.Ūkio ministerija pabrėžia, kad šis kompleksas – vienas iš nedaugelio paminklų Europos Sąjungai, kuriame iškeltos visų Bendrijos valstybių vėliavos. Todėl Europos centro kompleksą būtina išlaikyti atvirą visuomenei.

Europos centro nuomos konkurso nugalėtojas privalės išsinuomoti ir visas Europos Sąjungos valstybines vėliavas, kurių įsigijimo vertė – per 3,5 tūkst. litų.Nuomos taisyklėse nurodoma, kad Europos centro teritorijoje nuolat turi dirbti ne mažiau kaip vienas darbuotojas, kuris teiktų informaciją lietuvių, anglų ar vokiečių, prancūzų ar rusų kalbomis turistams ir lankytojams.

Europos centro teritorijoje dirbantys darbuotojai turi būti aprūpinti telefono ir interneto ryšiu.Paklausta, kodėl paskelbtas nuomos konkursas, Ūkio ministerijos atstovė Rūta Mikėnienė sakė, kad norima Europos centrą padaryti patrauklų turistams, pasiūlant įvairių paslaugų, pramogų ištisus metus, panaudojant esamus statinius ir aplinką, kurti darbo vietas ir gauti pajamų į biudžetą.

Pasak R. Mikėnienės, nuomos sutartyje, kuri bus pasirašoma su laimėtoju, numatyta ir Europos geografinio centro darbo laikas, ir paslaugų teikimo apimtis bei sąlygos.

Anot dienraščio, objekto infrastruktūrai išlaikyti Ūkio ministerija kasmet atseikėja 180 tūkst. litų.Europos geografinio centro kompleksas yra Girijos kaime, Vilniaus rajone, 26 kilometrų nuo sostinės atstumu.Europos geografinio centro vietą 1989 metais nustatė Prancūzijos nacionalinio geografijos instituto mokslininkai.

Ūkio ministerija parėmė geografinio centro turistinį paženklinimo projektą. 1997 metų gegužės 24-ąją atidengtas Europos geografinį centrą žymintis akmuo, 2004-aisiais buvo pastatytas skulptoriaus Gedimino Jokūbonio sukurtas paminklas – baltojo granito kolona su žvaigždžių karūna viršūnėje.Teritorija aplink geografinį centrą 1992 metais buvo pažymėta kaip draustinis. Jam priklauso Girijos ežeras, Bernotų piliakalnis, alkakalnis, gretimas miškas ir kitų vietovių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių