Ugniagesių vadovas dėl interesų konflikto žada aiškintis tik VTEK

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) direktorius Kęstutis Lukošius, ketvirtadienį žadėjęs pateikti paaiškinimus dėl mestų įtarimų supainiojus interesus, tą žada padaryti tik Vyriausiai tarnybinės etikos komisijai (VTEK).

„Kadangi  yra kreiptasi į Vyriausiosios tarnybinės etikos komisiją (VTEK), kaip informavo vidaus reikalų ministras, ir direktorius patvirtino, kad savo privačių interesų deklaraciją yra pateikęs teisės aktų nustatyta tvarka ir pateiks visą būtiną informaciją VTEK. Kol nėra komisijos sprendimo, jis nieko komentuoti negali. Negali dėl to, kad bus tyrimas, kad nebūtų deklaruojama, kad tą tyrimą jis įtakoja“, - BNS direktoriaus sprendimą perdavė PAGD atstovė Vida Šmigelskienė.

15min.lt ketvirtadienį skelbė, kad K. Lukošius, prieš pusmetį tapęs ugniagesių vadu, įsigijo nebaigtą statyti namą iš savo buvusio darbdavio - priešgaisrinės saugos srityje veikiančios konsultavimo ir projektų priežiūros įmonės "Poliprojektas",  o ši bendrovė įsigijo kitos jo turėtos įmonės akcijų. Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas prašo šią informaciją įvertinti VTEK.

Kaip teigia portalas, „Poliprojekto“ valdoma įmonė „Investavimo projektai“ taip pat nupirko K. Lukošiaus  turėtos įmonės "Gaisriniai tyrimai" akcijas už 25 tūkst. eurų - tai įvyko K. Lukošiui  jau tapus PAGD vadovu.

PAGD vadovas 15min.lt nurodė, kad savo verslą skubėjo parduoti vengdamas interesų konflikto rizikos, dėl to pirkėjas atsirado iš gerai pažįstamos aplinkos. Jis taip pat sako, kad nebaigto namo su sklypu pirkimo sandoris buvo pradėtas dar 2016-ųjų kovo pabaigoje. K.Lukošius teigia nusišalinęs nuo visų sprendimų, kurie gali kelti interesų konfliktą.

Anot portalo, turimi dokumentai rodo, kad „Poliprojektas“ užsiėmė ir lobistine veikla tarpininkaujant verslui dėl priešgaisrinių priemonių įteisinimo valstybinėse institucijose, vieną projektų pasirašė pats K. Lukošius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių