Ugniagesių sporto federacijos nariai įtariami reikalavę paramos iš įmonių

  • Teksto dydis:

Ugniagesių sporto federacijos nariai įtariami neteisėtai reikalavę paramos iš įvairių įmonių.

Įtariama, kad mainais už paramos gavimą, ugniagesiai įsipareigodavo atlikti tam tikrus veiksmus, susijusius su narių tiesioginėmis tarnybinėmis funkcijomis valstybinėje priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje – pavyzdžiui, objektų priešgaisrinis patikrinimu ir kita.

Šią informaciją surinkęs Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) prašydamas ištirti Lietuvos ugniagesių sporto federacijos ir jos narių gaunamos ir panaudojamos paramos teisėtumo ir pagrįstumo.

Išsamesnės informacijos apie nustatytus galimus pažeidimus PAGD atstovė BNS teigė negalinti suteikti, nes medžiaga perduota teisėsaugai.

Lietuvos ugniagesių sporto federacijos ir jos narių, asociacijų, steigėjai nėra nei PAGD, nei jam pavaldžios įstaigos, tačiau susipažinus su apskričių priešgaisrinių gelbėjimo valdybų ir jų struktūrinių padalinių vadovų privačių interesų deklaracijų duomenimis, nustatyta, kad dalis iš jų yra (buvo) šių sporto klubų vadovai ar nariai, teigia PAGD.

„Prašome STT įvertinti ir nustatyti valstybinėje priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje galimas teisės pažeidimų vykdymo schemas ir veiksmus, susijusius su galbūt neteisėtu paramos reikalavimu ir galimai netinkamu tarnybinių pareigų atlikimu. Šioje situacijoje galima korupcinio pobūdžio nusikalstama veika. Mūsų tarnyba siekia visiško skaidrumo, atsakingumo, sąžiningumo ir kad būtų išvengta viešųjų ir privačių interesų konflikto“,– sako PAGD direktorius Kęstutis Lukošius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių