Policija ir ugniagesiai ragina Jonines švęsti saugiai

  • Teksto dydis:

Su nerimu ilgojo Joninių savaitgalio laukiantys ugniagesiai ir policijos pareigūnai įspėja gyventojus laikytis taisyklių ir būti atsargiais.

„Pagrindinis Joninių šventės atributas – laužas gali tapti ne tik smagia pramoga ar jaukiu iškylos simboliu, bet ir nelaimės priežastimi“, – ketvirtadienį išplatintame pranešime teigia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Policija savo ruožtu pastebi, kad ilgieji savaitgaliai visuomet susiję su išaugusiu nusikalstamų veikų skaičiumi.

Joninių naktį visoje šalyje dirbs gausios policijos pareigūnų pajėgos, viešąją tvarką renginių prieigose užtikrins uniformuoti ir civiliais rūbais vilkintys policijos pareigūnai, eismo saugumą šalies keliuose užtikrins kelių policijos pareigūnai.

Didelis dėmesys bus skiriamas neblaivių ar kitaip apsvaigusių vairuotojų kontrolei, vyks reidai.

„Net ir nedidelis suvartoto alkoholio kiekis gali lemti skaudžias nelaimes kelyje. Todėl prašome gyventojų nesielgti lengvabūdiškai ir nesėsti prie vairo apsvaigus. Pastebėjus neblaivius vairuotojus, ar matant asmenis, kurie ruošiasi sėsti prie vairo apsvaigę, nedelsiant praneškite apie tai policijai“, – skelbia Policijos departamentas.

Ugniagesių duomenimis, šiemet neatsargus žmogaus elgesys su ugnimi jau sukėlė 1651 gaisrus ir nusinešė 15 žmonių gyvybes, todėl jie įspėja, kad laužą kurti reikėtų ne arčiau kaip 30 metrų nuo statinių gyvenamoje vietovėje, poilsiavietėje laužavietės paprastai būna išskirtos akmenimis, plytomis, apsaugine žemės juosta.

Neradus laužavietės, ugnį reikėtų kurti atokiau nuo medžių, atkreipiant dėmesį į dirvožemį – išdžiūvusios durpės gali greitai užsiliepsnoti, o rengti laužavietę ant samanų ar gadinti miško paklotę yra draudžiama. Taip pat draudžiama besikūrenančias laužavietes palikti be priežiūros, o baigus kūrenti laužą ugniavietę būtina užgesinti apipilant žarijas vandeniu, smėliu ar žemėmis.

Šį savaitgalį sinoptikai prognozuoja karštus orus – atsivėsinti vandenyje nusprendę poilsiautojai taip pat turėtų būti atsargūs. Vien per birželį ugniagesiai jau ištraukė 19 nuskendusių žmonių, tačiau nuskendusiųjų buvo ir daugiau, nes be ugniagesių juos ištraukia gelbėjimo stočių gelbėtojai, policininkai, gyventojai.

Todėl nereikėtų maudytis nežinomose, nuošaliose vietose, vartojus alkoholinių gėrimų. Perkaitus saulėje, nešokti staiga į vandenį. Taip pat negalima palikti be priežiūros mažamečių vaikų.

Specialiųjų tarnybų atstovai ragina švenčiant Jonines nepažeidinėti taisyklių, išvykstant pasirūpinti savo namų saugumu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių