Ugniagesiai gelbėtojai mini savo globėjo Šv. Florijono dieną

  • Teksto dydis:

Ugniagesiai gelbėtojai trečiadienį mini savo globėjo Šv. Florijono dieną – bus apdovanoti geriausi ugniagesiai, gyventojus susipažinti su savo darbu pareigūnai kviečia atvykti į gaisrines bei įvairius renginius.

Ugniagesių profesinę šventę pradės skirtingų šalies miestų – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Telšių, Tauragės ir kt. – bažnyčiose laikomos šv.Mišios už ugniagesius, po jų vyks labiausiai nusipelniusių ugniagesių apdovanojimai, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

Po šių renginių skirtinguose miestuose vyks ugniagesių rikiuotės, varžybos bei žaidimai, bus demonstruojama technika, filmai, Klaipėdos ugniagesiai miesto gyventojams ir svečiams rodys vandens šou.

Šią savaitę, kuri paskelbta priešgaisrinės saugos savaite, gyventojai taip pat gali atvykti į gaisrines susipažinti su ugniagesių gelbėtojų darbu, apžiūrėti jų gaisrinę ir gelbėjimo techniką bei įrangą, pasikonsultuoti, kaip prižiūrėti savo namus, kad juose nekiltų gaisras.

Lietuvos ugniagesiai gelbėtojai šiemet jau užgesino per 4 tūkst. gaisrų ir atliko per 3 tūkst. gelbėjimo darbų. Gaisrų metu ugniagesiai išgelbėjo 91 gyventoją, iš jų 6 vaikus, gelbėjimo darbų metu – 177 žmones, iš jų 15 vaikų, rodo PAGD skelbiama statistika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių