Tyrimas: Lietuvos verslumo rodiklis – 4-tas tarp 59 valstybių

Šveicarijoje įsikūręs Tarptautinis vadybos plėtros institutas, tirdamas 59 valstybių konkurencingumą, nustatė, kad Lietuvos verslumo rodiklis pakilo net 17 pozicijų iš 21-os vietos į 4-ąją, pirmadienį informuoja „Verslo žinios“.

„Aukštas verslumo rodiklis patvirtina neseniai skelbtus ir “Globalaus verslumo stebėsenos„ (GEM) duomenis, kurie rodo, kad globaliame kontekste Lietuva ypač pasižymi didele nauja pradėtų verslų apimtimi, išsiskiria kaip šalis, turinti daugiausia jaunų verslininkų, taip pat vienu aukščiausių intraverslumo (verslumo kitų įmonėse) indeksų. Tai vienas iš svarbiausių veiksnių, leidžiančių tikėtis konkurencingumo augimo, kuris tampa esminiu siekiant plėtros tiek vidaus, tiek užsienio rinkose“, - teigia viešosios įmonės „Versli Lietuva“ generalinis direktorius Paulius Lukauskas.

Savo ruožtu smulkieji verslininkai nors ir smarkiai nepeikia verslumo padėties, tačiau tvirtina, kad tyrimai iki galo neatskleidžia tikrosios Lietuvos situacijos. Pasak Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos pirmininkės Dalios Matukienės, tokiais tyrimais ir jų rezultatais reikia džiaugtis dėl to, kad jie kelia mūsų šalies įvaizdį tarptautiniu mastu.

"Tačiau žiūrint tik iš mūsų verslo pozicijų, įvairiais tyrimais kliautis labai sunku. Jie retai parodo realią mūsų verslininkų padėtį. Smulkusis verslas Lietuvoje tikrai nėra toks konkurencingas. Tyrimų yra įvairių, vienuose mes aukštai, kituose velkamės pabaigoje, - teigė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

a

a portretas
Kur nebus 4 tas verslumas imone gauna virs 200mln pelno darbuotuojams moka iki 1000 -visas lietuviskas verslumas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių