Tyrimas: lietuviai vasarą dirbo, o ne atostogavo

  • Teksto dydis:

Šią vasarą lietuviai patvirtino darbščių žmonių reputaciją. Telekomunikacijų bendrovės „Tele2“ birželio-rugpjūčio mėn. statistika rodo, kad Lietuvos gyventojai daugiausia skambino ir į skambučius atsiliepė šalyse, su kuriomis mus sieja ne atostogų maršrutai, o verslo ryšiai.

Tai yra Vokietija, Didžioji Britanija, Lenkija, Norvegija, Latvija, Švedija, Rusija, Prancūzija, Estija ir Danija.

Šalys, kur lietuviai dažniausiai vyksta ilsėtis, tarp populiariausių skambučių krypčių nepateko. Atostogoms užsienyje Lietuvos gyventojai dažniausiai renkasi Pietų šalis. Tai – Turkija, Graikija, Egiptas ir kitos.

„Panašu, kad žmonės atsimena lietuvių patarlę – vasarą be darbo sėdėsi, žiemą duonos neturėsi. Verslo kontaktai vasarą liko intensyvūs, o atostogos skambučių krypčių smarkiai nepakeitė“, – sakė Vaida Pagalytė, „Tele2“ prekybos vadovė.

„Tele2“ klientai daugiausia skambino ir į skambučius atsiliepė ES šalyse. Tai lėmė verslo kontaktų intensyvumas ir paslaugų tarifai. Nuo liepos mėnesio Europos Komisijai dar kartą sumažinus galimus tarptinklinio ryšio tarifus, ES šalyse priimamas skambutis „Tele2“ klientams kainuoja 0,20 lito (0,05792 EUR), skambutis į Lietuvą ir kitas ES šalis – 0,78 lito (0,22590 EUR) už minutę.

Palyginus su ankstesniais metais ir šių metų ketvirčiais, „Tele2“ klientų skambučių užsienyje vasarą dar padaugėjo.

„Pastebime, kad klientai spėjo įsidėmėti, kad naudojimosi paslaugomis Europoje kainos tapo prieinamesnės. Jas mažiname ir skambučiams iš kitų šalių, bet Europoje kainos krenta labiausiai, todėl ir skambučių čia daugėja sparčiausiai“, – teigė V. Pagalytė.

Bendrovės „RAIT“ birželį atliktos apklausos duomenimis, „Tele2“ yra populiariausias operatorius Lietuvoje – iš viso „Tele2“ užima 53,5 proc. Lietuvos mobiliojo ryšio rinkos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

D

D portretas
Ar nekyla mintis, kad lietuviai ilsisi ziema, nes poilsio salyse silta, o lietuviska ziema ne visada maloniai nuteikia. Be to ir kainos prieinamesnes ne musu isgirtajam pajuryje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių