Tyrimas: lietuviai draugiškesni Lenkijai nei Rusijai

Lietuva ir jos gyventojai draugiškeni Lenkijai nei Rusijai, rodo šiose šalyse atlikta visuomenės nuomonės apklausa.

Kad Lietuva ir jos valdžia labai draugiška Rusijai, mano 2 proc. respondentų Rusijoje, kad labiau draugiška nei nedraugiška mano 29 proc. apklausos dalyvių, kad labiau nedraugiška nei draugiška - 43 proc., kad visiškai nedraugiška - 16 procentų.

4 proc. apklaustųjų Lenkijoje įsitikinę, jog Lietuvos valdžia labai draugiškai nusiteikusi Lenkijos atžvilgiu, 42 proc. - kad labiau draugiškai nei nedraugiškai, 29 proc. - kad labiau nedraugiškai nei draugiškai, 7 proc. - kad labai nedraugiškai.

Kaip atsakyti į šį klausimą nežinojo, 10 proc. respondentų Rusijoje ir 18 proc. - Lenkijoje.

Paprašyti įvertinti paprastų Lietuvos gyventojų požiūrį į Rusiją ir Lenkiją, daugiau respondentų tvirtino, kad žmonių požiūris truputį geresnis nei valdžios.

Rusijoje 4 proc. apklausos dalyvių tvirtino, kad lietuviai labai draugiški jų šaliai, 35 proc. manė, kad lietuviai labiau draugiški nei nedraugiški, 39 proc. buvo įsitikinę, kad labiau nedraugiški, 14 proc. - jog labai nedraugiški.

Lenkijoje 7 proc. apklaustųjų teigė, kad lietuviai jų atžvilgiu labai draugiški, 49 proc. - kad labiau draugiški nei nedraugiški, 21 proc. - kad labiau nedraugiški, 4 proc. - kad visiškai nedraugiški.

Rusijoje 9 proc. respondentų negalėjo atsakyti į šį klausimą, Lenkijoje tokių buvo 19 procentų.

Apklausas praėjusių metų pabaigoje Lietuvos kaimynėse atliko šių valstybių visuomenės nuomonės tyrimo centrai. Apklausta 1600 Rusijos gyventojų ir 1036 Lenkijos gyventojų.

Anketose buvo nurodytas sąrašas valstybių, apie kurių požiūrį teirautasi. Paaiškėjo, kad rusų nuomone, jiems draugiškiausia yra Baltarusija (70 proc.), Vokietija (70 proc.) ir Kinija (66 proc.), į nedraugiškiausių dvejetuką pateko JAV (63 proc.) ir Lietuva (59 proc.).

Lenkai savo ruožtu įsitikinę, kad Prancūzija (75 proc.), Didžioji Britanija (73 proc.) ir Vokietija (70 proc.) jų atžvilgiu nusiteikę geriausiai, blogiausiai - Rusija (68 proc.) ir Baltarusija (60 proc.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Firma

Firma portretas
Nei tie, nei anie mums nieko gero, apart kanciu ir nutautejimo, neatnese. Tai kuriu daugiau nemegsti, skirtumo nera. Va teip va. :)

apklausos

apklausos portretas
vykdomos pagal užsakymus. pritariu 1-am komentatoriui, juolab, dabar, kai vykdoma arši ir priešiška politika lietuvių atžvilgiu. Kas lenkijoje, o tikriau mūsų žemėse, pastatė paminklą kaltinanatį lietuvius lenkų šaudymu, o juk yra viskas atvirkščiai,todėl neilgai trukus turi atsirasti paminklas prie didžiausio visų laikų niekšo pilsudskio kapo.r

2-am

2-am portretas
Ką tas "r" Jūsų pasisakymo gale reiškia? :) Kai mano jorkas loja, irgi baigia visada "rrrr"... :):)
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių