Tvorai nuo Karaliaučiaus – per 3 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Šių metų biudžete numatyta lėšų tvorai atsitverti nuo Rusijai priklausančios Karaliaučiaus srities.

Kaip rašo „Lietuvos žinios“, iki šiol sausumoje valstybės sieną žymėjo tik specialūs ženklai ir 13 m. pločio kontrolės juosta, kuria driekiasi pėdsakų juosta, patrulinis takas.

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas teigė, kad šiemet iš valstybės biudžeto pirmą kartą per visus nepriklausomybės metus skiriama apie 3,6 mln. eurų fizinei sienai su Karaliaučiaus sritimi pastatyti: „Šių lėšų turėtų užtekti tvorai įrengti. Šalia tvoros bus sumontuota ir moderni valstybės sienos stebėjimo sistema. Jai lėšų bus ieškoma kitais metais“.

Anot ministro, tai nebus kinų siena, o tik sustiprinta tvora, kuri leis užtikrinti, kad kontrabandininkai negalėtų patekti į mūsų šalį. Netrukus planuojama skelbti viešųjų pirkimų konkursus, o pati tvora bus pradėta tverti atšilus orams. Tvora bus pastatyta maždaug 135 km ruože nuo Vištyčio apylinkių. Jose susikerta trijų šalių – Lenkijos, Lietuvos ir Rusijos – valstybės sienos, iki Nemuno.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kolaborante

kolaborante portretas
jojo,tikrai l.greitai atsipirs,greiciaunei tu kojas PACHRATY-Y-Y-YSI!....amen!

Ei "pensininku"

Ei "pensininku" portretas
Tai gal tu ir atiduok savo pensiją tos tvoros statybai? Ir neapšaukinėk "pasienio suleriais" žmonių, kuriems rūpi, kad iš jų lupamų mokesčių pinigai nebūtų mėtomi tvoroms, auksiniams šikinykams, elektroninio recepto sistemai, kuri taip ir nepradėjo padoriai veikti, valdovų rūmams, liftui į Gedimino kalną ir panašiems prožektams? Va čia tai tikrai "milijones afioros"! Ir jei trokšti viešai reikštis, išmok rašyti be klaidų. Cha, "atsipirs"!

pensininku

pensininku portretas
Lietuva pritaria tvoros statybai!!!!!!!!!,kuri TIKRAI atsipirs l.greitai,nes cia komentaruose RASO VIENI PASIENIO SULERIAI ir uzsilike kontros,,kuriems,pastacius siena, bus sunaikintos MILIJONES afioros ,vykstancios lietuvos -- kalingrado pasienyje[ne tik kontrabanda!]
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių