Tvarkos ir teisingumo partija reikalauja R.Šimašiaus galvos

Opozicinė Tvarkos ir teisingumo partija inicijuoja nepasitikėjimą teisingumo ministru Remigijumi Šimašiumi.

Tvarkos ir teisingumo frakcija Seime pirmadienį pranešė pradedantys nepasitikėjimo procedūrą Teisingumo ministerijos vadovu. Artimiausiomis dienomis ketinama parengti interpeliacijos procedūras reglamentuojančių dokumentų tekstus.

„Manome, kad už tą neteisingumą ir netvarką valstybėje, su kuria šiandien susiduria vis didesnė visuomenės dalis, labiausiai atsakingas būtent teisingumo ministras. Dviprasmiškai vertintini teismų sprendimai ar į sveiko proto rėmus netelpantys siekiai juos įgyvendinti – tai labai aiškiai iliustruoja pastarųjų dienų įvykiai Garliavoje. Tai tik vienas, labai konkretus atvejis, dėl kurio atsakomybę turėtų prisiimti būtent teisingumo ministras“, – sakė partijos Tvarka ir teisingumas pirmininko pirmasis pavaduotojas, partijos frakcijos Seime seniūnas Valentinas Mazuronis.

Jo teigimu, prastą ministro bei visos ministerijos veiklą iliustruoja ir praėjusią savaitę šalies įkalinimo įstaigose kilę bado streikai, kitais būdais reiškiamas nepasitenkinimas.

„Teisinės sistemos reformos tik imituojamos, o jeigu kas nors ir reformuojama – tai tik į blogesnę pusę. Kaip pavyzdį galiu paminėti Teisingumo ministerijos žinioje atsidūrusią teismo medicininę ekspertizę. Įdomu, kaip ministerija vertina ir tikrina jai pavaldžiais tapusių teismo medicinos gydytojų profesines žinias?“ – retoriškai klausė V.Mazuronis.

Jis priminė, kad pernai būtent po Teisingumo ministerijos perduotų asmens duomenų nuteistas ir įkalintas vienas iš Baltarusijos opozicijos lyderių Alesius Beliackis.

„Kai viską sudedi į vieną vietą, gimsta logiškais argumentais paremtas klausimas: kokį neteisingumą gimdo teisingumo ministras R.Šimašius ir jo vadovaujama ministerija? Tokį, į kurį lygiuojasi ir teismai, ir antstoliai, ir kitos nuo tikro teisingumo seniai priverstos nusigręžti institucijos“, – kalbėjo V.Mazuronis, kviesdamas ir kitas opozicines Seimo frakcijas prisidėti formuluojant konkrečius klausimus interpeliacijai teisingumo ministrui.

Pateikti interpeliaciją ministrui gali ne mažiau kaip penktadalis – 29 Seimo nariai iš 141. Tvarkos ir teisingumo frakcija turi tik 17 narių.

Opozicija šiame Seime jau ne vieną kartą per kadenciją bandė inicijuoti nepasitikėjimą centro dešinės koalicinės Vyriausybės nariais, tačiau visi jie baigdavosi be rezultatų – parlamentarai balsų dauguma nesutikdavo su interpeliacijomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SAULĖ

SAULĖ portretas
Labai gerai,tegul pagalvoja ir apie savo vaikus,nes gali ir jiems taip nutikti.Nes ir pas jį auga ne jo vaikas,nes jo žmona turi vaikų iš ankstesnės santuokos.Nes labai gerai pažįstu jo dabartinės žmonos giminę,buvau kažkada geros nuomonės apie ministrą,tai buvo tikrai protingas ir geras žmogus.Matyt šitas postas labai jį pakeitė,gaila,bet labai nusivyliau.

vuo

vuo portretas
vuo vuo eina teisingon pusėn

yuj

yuj portretas
Teisingumo ministras: mergaitė turi būti perduota L.Stankūnaitei BUTINAI MEST LAUK TOKI!!!
VISI KOMENTARAI 116

Galerijos

Daugiau straipsnių