„Tvarkiečius“ į rinkimus ves R.Paksas, sąraše - L.Kazlauskienė

Opozicinės partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatų į Seimą sąraše pirmuoju numeriu įrašytas partijos pirmininkas, pašalintas iš posto prezidentas, europarlamentaras Rolandas Paksas.

Po Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) sprendimo Seimas šiemet jam leido dalyvauti parlamento rinkimuose.R.Paksas dėl sulaužytos priesaikos ir pažeistos Konstitucijos 2004 metų balandį buvo pašalintas iš Lietuvos prezidento posto.

Seimas, tuomet remdamasis Konstitucinio Teismo nutarimu, buvo jam iki gyvos galvos uždraudęs kandidatuoti į Seimą, bet EŽTT šį draudimą pripažino neproporcingu.„Tvarkiečiai“ savo sąrašą daugiamandatėje apygardoje patvirtino savaitgalį per partijos tarybos posėdį.

Antruoju numeriu „Tvarkos ir teisingumo“ sąraše įrašytas Seimo narys Valentinas Mazuronis, trečiuoju - partijos pirmininko pavaduotojas administracijai Vytautas Kamblevičius, ketvirtuoju - rinkimų štabo vadovas, parlamentaras Kęstas Komskis, penktuoju - pernai Seimo nario mandato atsisakęs dėl Raseinių rajono mero kėdės Remigijus Ačas, šeštuoju - parlamentaras Rimas Antanas Ručys, septintuoju - Seimo narė Ona Valiukevičiūtė, aštuntuoju - Seimo narys Dailis Alfonsas Barakauskas, devintuoju - Seimo narys Julius Veselka, dešimtuoju - buvęs Vilniaus Gedimino technikos universiteto rektorius, dabar Kazimiero Simonavičiaus universiteto Senato pirmininkas Romualdas Ginevičius.

Kandidatų sąraše taip pat yra televizijos laidos „Sąmokslo teorija“ vedėjas Arnas Klivečka, uostamiesčio medikas Artūras Razbadauskas, buvęs socialdemokratas, Kauno miesto savivaldybės narys Gintautas Labanauskas, buvusi Seimo narė Aldona Staponkienė, humoristas Artūras Orlauskas, dainininkė Liveta Kazlauskienė, buvusi vieno iš Vilniaus policijos komisariatų vadovė Liucija Borusevičienė, buvęs prezidento R.Pakso patarėjas Gintaras Šurkus.

Tarp kandidatų - nemažai vadinamųjų politinių perbėgėlių. Pavyzdžiui, A.Orlauskas rinkimuose yra dalyvavęs ir kaip Naujosios sąjungos, ir kaip Socialdemokratų partijos kandidatas, A.Staponkienė - ir kaip valstiečių liaudininkų, ir kaip Liaudies partijos kandidatė, L.Kazlauskienė buvo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų narė, Algimantas Juocevičius - Liberalų ir centro sąjungos kandidatas.Iš viso sąraše - 159 partijos narių ir jos rėmėjų pavardės.„Tvarkiečiai“ savo kandidatus kels ir visose - 71 - vienmandatėse rinkimų apygardose.

Vienmandatėje Raseinių rinkimų apygardoje vėl kandidatuos R.Ačas, kuris pernai balandį atsisakė parlamentaro mandato, kad būtų išrinktas rajono meru.Partijos lyderis R.Paksas vienmandatėje apygardoje nutarė nesivaržyti. Rinkimų štabo vadovas K.Komskis BNS sakė, kad partijos pirmininkas važinės ir agituos visoje Lietuvoje.

Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną.Pagal sociologines apklausas, „Tvarka ir teisingumas“ gali surinkti apie 9 proc. rinkėjų balsų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senis

senis portretas
Nieko nesuprantu, kodel Klivecka tapsnotojo kompanijoje mato politiko perspektyva.Na Liveta paciulbes, Orlauskui jokio skirtumo kur ir kam anekdotus skaldyti, bet apie Klivecka buvau geresnes nuomones.

Dana

Dana portretas
Ir vėl dainų žodžius kita mokysis seime.Na,gal užteks ,seime reikia dirbti ,bet tam reikalinga turėti žinias ne muzikos ar vokalo,o teisines,ekonomines.Balsuosime už DK partiją.

fly

fly portretas
Matyt Maskva vel dave rinkimams saviskiui pinigu.Anksciau is lektuvo mete saldainius runkeliams ir jie patikejo,kad tai naujas mesijas,bet pasirude,kad tai paprastas zulikas ir s....Dabar visiem kisa savo laikrasti.Zmones bukite budrus.Paksas ir Uspaskych -tai viena partija,kuri atstovaus ne Lietuvos interesus!!!
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių