Iš Tuniso parskraidinta dalis Lietuvos turistų

  • Teksto dydis:

Penktadienį kelionių organizatorius „Novaturas“ parskraidino dalį Lietuvos turistų iš Tuniso, kuriame per išpuolį birželio pabaigoje žuvo keliasdešimt žmonių.

Šiuo reisu grįžo 176 poilsiautojai. Paskutinių „Novaturo“ klientų grįžimas suplanuotas liepos 10 dieną. Turistai į Vilnių parskraidinami iš Enfidos oro uosto.

Šie skrydžiai yra planiniai, turistai grįžta baigę poilsį.

Šalia Susos kurorto, kur ir įvyko išpuolis, besiilsėjusi mokytoja iš Rokiškio Diana Černiuvienė teigė, kad po išpuolio buvo uždraustos visos bendros turistų ekskursijos - vykti į pažintines keliones buvo galima tik savarankiškai.

„Taip pat gidė patarė nevaikščioti į miestą po nelaimės, bet mes jau kitą vakarą ėjome pėsčiomis į Susą. Iš tikrųjų turistų buvo labai mažai“, - žurnalistams Vilniaus oro uoste sakė D.Černiuvienė.

Ji tvirtino, kad tarp lietuvių buvo norėjusių grįžti į Lietuvą iškart po išpuolio, tačiau tam nebuvo sudarytos galimybės. Tuo metu turistai iš Prancūzijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos išpuolio dieną išvažiavo „pilnais autobusais“.

Kaip skelbta, Lietuvos piliečiai per ataką Tunise nenukentėjo. „Novaturas“ yra pranešęs, kad daugiau turistų iki rudens neplanuoja vežti į šią Šiaurės Afrikos šalį. Atšaukti visi iki rugsėjo 10 dienos suplanuoti skrydžiai į Tunisą. Vasarą poilsį Tunise užsisakiusiems klientams „Novaturas“ siūlo pasirinkti keliones į kitus užsienio šalių kurortus.

Birželio 26 dieną per ataką viename Tuniso turistų viešbutyje populiariame pajūrio kurorte Susoje žuvo 38 žmonės, tarp jų daugiausia buvo britų turistų.  Dar dešimtys žmonių buvo sužeisti, kai užpuolikas išsitraukė Kalašnikovo automatą ir pradėjo šaudyti į turistus prie penkių žvaigždučių viešbučio.

Susa, esanti už maždaug 150 km nuo sostinės, yra populiarus kurortas, į jį vyksta ilsėtis tiek tunisiečiai, tiek europiečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių