Trečiadienį ir vėl gali užklupti smarkios liūtys

  • Teksto dydis:

Lietuvą trečiadienį gali užklupti smarkios liūtys, tačiau sinoptikai šiuo metu negali tiksliai pasakyti, kuriuose regionuose iškris daugiausiai kritulių.

„Trečiadienį jau pas mus atkeliaus naujas ciklonas ir prognozuojamas smarkus lietus. Naktį dar pasieks tik kraštinius rajonus, o dieną jau apims didžiąją šalies dalį. Praeidamas jis vietomis neš smarkų lietų“, – pirmadienį LNK televizijos žinioms sakė sinoptikė Judita Liukaitytė-Kukienė.

Ji negalėjo tiksliai prognozuoti, kurie šalies regionai turės iškęsti stipriausias liūtis.

„Trečiadienio frontas eis per visą Lietuvą. Gali vienas smarkus lietus būti Žemaitijoje, o kitas Aukštaitijoje“, – teigė J. Liukaitytė-Kukienė.

Tuo metu meteorologė Indrė Gečaitė pasakojo, jog daugiausiai lietaus gali patirti pietvakarių ir vidurio Lietuvos regionai.

„Šiuo metu mes susiduriame su tokia tendencija, kad pietvakarių ir vidurio Lietuvos sritys daugiausiai nukenčia, nes būtent frontai taip ir slenka – nuo pietvakarių link šiaurės rytų. Šiandien mes turime daug kritulių ties Jurbarku, Raseiniais. Matome, kad Vilniuje jų nebuvo tiek daug, bet vis tiek lijo“, – sakė I. Gečaitė.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba prognozuoja, jog antradienio naktį vietomis trumpai palis, kai kur tvyros rūkas, o trečiadienio naktį daug kur palis, vyraus silpnas lietus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių