Traukiasi generalinis prokuroras A.Valantinas

Generalinis prokuroras Algimantas Valantinas penktadienį pateikė atsistatydinimo pareiškimą šalies prezidentei Daliai Grybauskaitei.

Prezidentė žurnalistams pranešė, kad ji jau pasirašė dekretą dėl A.Valantino atsistatydinimo pareiškimo teikimo Seimui. D.Grybauskaitė teigė, kad neketina pratęsti ir A.Valantino pavaduotojų kadencijų, kurios baigiasi šį pavasarį.

"Šiandien pasirašiau dekretą dėl A.Valantino atstatydinimo teikimo Seimui. Jis atnešė man savo pareiškimą prieš valandą. Motyvus komentuos jis pats", - žurnalistams po vidurdienio sakė D.Grybauskaitė.
"Manau, kad šis žingsnis yra savalaikis, nes susiklosčius dabartinei situacijai ir aplinkybėms prokuratūra negali ir negalės efektyviai atlikti savo funkcijų, nes jau problema yra tokia, kad konkrečiai Generalinės prokuratūros vadovybė tampa trukdžiu dirbti pačiai prokuratūrai", - teigė prezidentė.

Šalies vadovė sakė, kad rasti tinkamą kandidatą užimti generalinio prokuroro postą bus sunku. D.Grybauskaitė teigė nemananti, kad Generalinei prokuratūrai galėtų vadovauti A.Valantino pavaduotojai. Prezidentė taip pat pareiškė neketinanti siūlyti jiems eiti dar vieną kadenciją.

"Dviejų pavaduotojų kadencija baigiasi gegužė 1 dieną, ir aš nemanau, kad galėsiu siūlyti jiems pratęsimą", - sakė prezidentė.

A.Valantinas penktadienį žurnalistams patvirtino parašęs atsistatydinimo pareiškimą.

"Toks faktas yra, argumentus pasakysiu kitą savaitę", - tepasakė A.Valantinas.

Pastaruoju metu itin daug kritikos generalinis prokuroras sulaukė dėl vadinamosios Kauno pedofilijos bylos tyrimo.

Generalinį prokurorą 7 metams skiria ir atleidžia prezidentas Seimo pritarimu.

A.Valantinas generaliniu prokuroru paskirtas 2005 metų lapkričio 24 dieną prezidento Valdo Adamkaus dekretu.

Teisininko išsilavinimą turintis A.Valantinas yra dirbęs Kaišiadorių, Širvintų, Jonavos rajonų prokuratūrose, vadovavęs Jonavos rajono apylinkės teismui.

1999-2000 metais jis buvo Vilniaus apygardos teismo teisėju, nuo 1999 metų rugsėjo vadovavo Teismų departamentui prie Teisingumo ministerijos, 2000-2005 metais dirbo Vilniaus miesto 2-osios apylinkės teismo teisėju, buvo šio teismo pirmininkas. 2002-2005 metais - Teismų tarybos narys.


Šiame straipsnyje: Valantinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių