Traukiasi Alytaus meras

Ketvirtadienį Alytaus miesto tarybos posėdyje perskaitytas mero Česlovo Daugėlos pareiškimas, kuriame tarybos prašoma atleisti jį iš mero pareigų.

Vyriausybės atstovo Alytaus apskrityje siūlymu, šis klausimas posėdyje nesvarstytas, skelbia alytausgidas.lt.

Nuspręsta, kad bus šaukiamas neeilinis posėdis, kuriame ir paaiškės, ar Alytaus miesto savivaldybės taryba pritars šiam mero prašymui.

Trečiadienio vakarą posėdžiavusi Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Alytaus miesto skyriaus taryba svarstė su Č.Daugėla susijusius klausimus. Partijos skyriaus tarybos posėdyje dalyvavo ir LSDP Prezidiumo nariai Vytenis Povilas Andriukaitis bei Zigmantas Balčytis.

LSDP Alytaus miesto skyriaus taryba nusprendė, kad Č.Daugėla turi stabdyti narystę partijoje iki 2009 m. lapkričio 26 d. Skyriaus taryba taip pat nutarė, kad Č.Daugėla iki gruodžio 10 d. turi atsistatydinti iš Alytaus miesto mero pareigų.

Tokių veiksmų iš Č.Daugėlos pareikalauta dėl Generalinėje prokuratūroje atliekamo ikiteisminio tyrimo. Meras įtariamas sukčiavimu su pridėtinės vertės ir pelno mokesčiais dar dirbdamas šeimos bendrovės „Kortas“ vadovu.

Pats Č.Daugėla pripažino kaltę, tyrėjams pateikė dokumentus apie valstybei atlygintą nuostolį ir prašo jį atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės.


Šiame straipsnyje: Alytaus merasdaugėla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių