Transporto saugos administracija kreipėsi į prokurorus

  • Teksto dydis:

Lietuvos transporto saugos administracija (LTSA) prokurorų prašo ištirti galimus jos darbuotojų pažeidimus ir dokumentų klastojimą, pranešė Susisiekimo ministerija.

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis teigia, kad neskaidri darbuotojų veikla valstybiniame sektoriuje nebus toleruojama.

„Žalos dydis šiuo atveju net nėra svarbiausias – kalbame apie itin įžūlų piktnaudžiavimą pareigomis ir aplaidų požiūrį į darbą valstybei, todėl šie atvejai turi būti nuodugniai ištirti, o iš kaltininkų bus pareikalauta atsakomybės“, – pranešime spaudai teigė R. Masiulis.

Tyrimo metu nustatyta, kad buvusioje Lietuvos saugios laivybos administracijoje (LSLA), kuri nuo 2017 metų gruodžio prijungta prie LTSA, galėjo veikti dokumentų klastojimo schema, grupei darbuotojų leidusi piktnaudžiauti  ir neteisėtai gauti atlygį.

Hidrografinio laivo „Varūna“ laivavedys, tuo pačiu metu dirbdamas keliose darbovietėse, nuolat nebūdavo darbe, neteisėtai gavo darbo užmokestį, o už darbo laiko apskaitą atsakingas „Varūnos“ kapitonas, tai žinodamas, melagingai pildė dokumentus.

Ministerijos teigimu, nuspręsta laivavedį atleisti. Pažeidimų mastą, jų dalyvių skaičių ir atsakomybę galutinai įvertins ikiteisminio tyrimo institucijos.

Pasak ministerijos, neatmestina, kad LSLA tokie pažeidimai vyko ne vienerius metus, o juose dalyvavo ir gerokai daugiau darbuotojų skaičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tokių vadovų reikia Lietuvai ,kurie reikalautų atsakomybės iš darbuotojų.Patinka man šis vadovas,atsakingas ,pareigingas žmogus,nežinau gal klystu,jo išvaizdą tą sako.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių