„Transparency International“ skaidrumo mokykloje – pasipriešinimo korupcijai paieškos

  • Teksto dydis:

Šią savaitę Vilniuje vyksta šeštoji tarptautinė „Transparency International“ organizuojama skaidrumo mokykla, kurioje dalyvauja 150 žmonių iš beveik 60 pasaulio šalių, antradienį pranešė nevyriausybinė organizacija.

Savaitės trukmės mokykloje žmonės iki 35-erių metų sužinos apie korupcijos priežastis ir apraiškas bei kartu su mokyklos lektoriais ieškos būdų, kaip siekti didesnio skaidrumo ir pasipriešinti korupcijai kasdieniame gyvenime. Anot „Transparency International“, ypač daug dėmesio bus skiriama praktiniams dalyvių įgūdžiams lavinti.

Iš 150 dalyvių apie 15 yra iš Lietuvos, BNS sakė nevyriausybinės organizacijos projektų vadovas Karolis Granickas.

Patirtimi su mokiniais dalinsis geriausi antikorupcijos ir skaidrumo ekspertai iš 19 pasaulio šalių, tarp jų - Jungtinės Amerikos Valstijos, Rusijos, Jungtinės Karalystės, Lietuvos.

Mokyklą organizuoja „Transparency International" Lietuvos skyrius bendradarbiaudamas su Mykolo Romerio Universitetu ir „Transparency International" pasauliniu sekretoriatu.

Už sėkmingą mokyklos baigimą universitetų studentai, kurių yra apie pusę visų skaidrumo mokyklos mokinių, gaus 6 ECTS kreditus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių