Tirs, kaip Lietuvą paveiktų bevizis režimas tarp ES ir Rusijos

Ministro pirmininko tarnyba paskelbė viešąjį pirkimą, kad būtų atliktas tyrimas apie galimo ES ir Rusijos bevizio režimo poveikį Lietuvai.Apie tai trečiadienį skelbiama „Valstybės žiniose“.

Pasak pranešimo, tyrimui „Bevizis režimas tarp Europos sąjungos ir Rusijos: poveikis Lietuvai“ yra keliami trys uždaviniai. Siekiama atlikti esamos situacijos analizę ir įvertinti politinį vizų dialogo tarp ES ir Rusijos statusą, sprendimų priėmimo procesą bei pasiūlyti Lietuvos vaidmens šiame kontekste stiprinimo priemones.

„Nustatyti ir įvertinti vizų režimo tarp ES ir Rusijos panaikinimo poveikį Lietuvos socialinei aplinkai, valstybės sienos valdymo sistemai, vidaus saugumo sistemai, ekonominiams ryšiams ir valstybės finansams bei pateikti pagrįstu siūlymus ir rekomendacijas dėl šio poveikio optimizavimo“, - teigiama skelbime.

Taip pat norima, kad būtų įvertinti Lietuvos pasiekimus įgyvendinant Specialiąją Kaliningrado tranzito programą ir pateikti jos transformacijos galimybių įvertinimą.Pirkimas vykdomas supaprastintų neskelbiamų derybų būdu.Maskva dialoge su Briuseliu pastaraisiais metais aktyviai kelia bevizio režimo tarp Rusijos ir ES klausimą.

Lietuvos ambasadorius Maskvoje Renatas Norkus kovo mėnesį kalbėjo, kad bevizio režimo tarp ES ir Rusijos įgyvendinimo greitis priklausys nuo to, kaip greit ši šalis įgyvendins jai paskirtas reformas pasienio apsaugos, migracijos kontrolės ir laisvo asmenų judėjimo srityse.

„Šio proceso tempas priklausys pirmiausiai nuo to, kaip operatyviai ir efektyviai Rusijos pusė įgyvendins konkrečias priemones, numatytas “bendrų žingsnių„ dokumente, tame tarpe dėl pasienio saugumo, migracijos srautų valdymo, viešosios tvarkos užtikrinimo ir Rusijos atitikimo tarptautiniams laisvo asmenų judėjimo standartams“, - interviu naujienų agentūrai Interfax sakė R.Norkus.

Pasak jo, minėtos priemonės yra išankstinė sąlyga siekiant, kad tarp Rusijos ir ES įsigaliotų bevizis režimas. Jis pažymėjo, kad „Lietuva, kaip ir visa Europos Sąjunga, yra pasirengusi judėti bevizio režimo tarp Rusijos ir ES įgyvendinimo link“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rakštys

rakštys portretas
jokiu bevizų leidumo. Galima paimti vizą ir važuoji kur nori

petka

petka portretas
seniai laikas.

T

T portretas
Ne tirs o spėlios, nes tyrimo objekto dar nėra.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių