Tikrosios vasaros teks šiek tiek palaukti

Nors pagal kalendorių vasara jau prasidės nuo rytojaus, tačiau mažais žingsneliais ateidama tikėtina, ji pasirodys tik kitos savaitės viduryje.

Ketvirtadienį, paskutinę gegužės dieną, vietomis bus apsiniaukę, iškris nedidelis lietus.  Pūs pietvakarių vėjas. Kaune oras sušils iki 12 laipsnių, dangumi plauks banguoti debesys. Vilniuje, dienos metu,  saulės bus nedaug,  temperatūra sieks 12 laipsnių. Šiauliuose dieną gali užklupti lietus, neprošal įsitikint ar šalia yra skėtis, oro temperatūra sieks 11 laipsnių. Pajūryje, kartu su saule, danguje šypsosis ir nedideli debesys, sušils apie 10 laipsnių.

Penktadienį vasara nelepins, todėl ir termometrų stulpeliai aukštai kilti atsisakys. Pasisuks pietryčių vėjas.  Kaune bus tankiai debesuota. Naktį ir ryte sušils iki  5–10 laipsnių. Dieną  pradės lynoti, temperatūra nusistovės ties 9 laipsniais. Vilniuje, nakties metu, ramiai snaus debesys, oras sušils iki 6 laipsnių. Tačiau auštant pradės lynoti,  lietus pagreitį įgaus dienai įsibėgėjus. Temperatūra sieks 9–11 laipsnių. Šiauliuose bus apsiniaukę, taip kad Saulės miestas saule netviskės. Apie 6–9 laipsnius bus naktį ir ryte, dieną oras sušils iki 10 laipsnių. Pajūryje dangus bus itin debesuotas, visos paros metu tesušils iki 8–9 laipsnių.

Pirmasis vasaros savaitgalis didelių pokyčių taip pat neatneš. Šeštadienį debesų koncentracija išliks tokia pati, galimas negausus lietus. Vakarų vėjas bus pailsėjęs todėl pūs stipriau. Kaune apie 4–6 laipsnius šilumos numatoma nakties ir ryto metu. Dieną sušils iki 10 laipsnių, retai pro debesų kraštelius savo spindulius parodys saulė. Virš Vilniaus permainų taip pat nebus, visą parą danguje slankios tai daugiau, tai mažiau debesų. Iki 5–6 laipsnių sušils nakties ir ryto metu, dieną bus 10 laipsnių šilumos.

Šiauliuose, nakties ir ryto metu, bus 5–8 laipsniai šilumos. Dieną temperatūra pakils iki 12 laipsnių, saulės spindulių  bus mažai, vis papurkštaus lietus. Pajūryje sustiprėjęs vėjas išluos debesis ir bus truputėlį šviesiau. Trumpas lietus gali iškristi visos paros metu, temperatūra svyruos apie 8–9 laipsnius.

Išaušus sekmadieniui atrodys, jog ir vėl šeštadienis. Tai reiškia, kad orų sąlygos nepasikeis. Skirtumas tas, jog vėjas pasisuks iš pietvakarių. Kaune debesys pamažu  plauks naktį ir ryte, kuomet temperatūra svyruos tarp 4–7 laipsnių. Dieną  gali iškristi ir vienas  kitas lašas lietaus, sušils apie 11 laipsnių. Vilniuje lietaus tikimybė bus nedidelė, pūkuoti dangaus kūnai taip pat praretės.

Apie 3–7 laipsnius bus naktį ir ryte, dieną temperatūra sieks 11 laipsnių. Šiauliuose prašviesės dangus. Debesys prasiskirstys, dažniau galimybių bus pasirodyti saulei. Naktis dar gali būti gan debesuota, tačiau jau nuo saulėtekio saulės spinduliai džiugins miestiečius. Apie 5–9 laipsnius šilumos bus naktį ir ryte, iki 11 laipsnių sušils dienos metu.

Pajūryje vėjas dar bus pramušgalviškas, retkarčiais palis. Naktį ir ryte sušils apie 8–9 laipsnius, dieną oro temperatūra sieks 10 laipsnių.

Remiantis gismeteo.lt prognozėmis,  ateinančios savaitės pradžia dar bus tokia pat niūri ir nešilta, tačiau jau nuo vidurio temperatūra pradės kilti, o danguje vietą užims saulė.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių