Tėvynės sąjunga dosniausia savo vienmandatininkams

Didžiosios partijos skirtingai skirsto finansinę paramą savo atstovams, sieksiantiems Seimo nario mandatų vienmandatėse rinkimų apygardose, rašo „Lietuvos žinios“.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, savo vienmandatininkams dosniausia partija - Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai.

Ji beveik visiems jau skyrė po 15 tūkst. litų. Sumomis iki 10 tūkst. litų kai kuriuos savo atstovus žada pamaloninti Liberalų sąjūdis. Po 7 tūkst. litų nubyrės visiems Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatams.Liberalų ir centro sąjunga kol kas keliems asmenims atseikėjo po 5 tūkst. litų. Dėl paramos vienmandatininkams dar neapsisprendė Darbo partija ir partija „Tvarka ir teisingumas“. Nors minėtos sumos skirtingos, partijų atstovai tikina, jog tai tik pradiniai įnašai, o visa kita esą lems pačių kandidatų motyvacija ir įdirbis.TS-LKD vykdomasis sekretorius Raimundas Alekna tvirtino, kad kandidatams pervesti po 15 tūkst. litų - ne pabaiga.

Esama tikimybės, jog ateityje savo atstovus papildomai parems partijos skyriaiLėšų savo kandidatams žadančio LS pirmininkas Eligjjus Masiulis pabrėžė, kad džiaugtis partijos parama galės ne visi. VRK duomenimis, kol kas 7800 litų dotacijos yra sulaukęs tik Seimo vicepirmininkas Erikas Tamašauskas.

Panašia suma LS ketina pamaloninti dar beveik dvi dešimtis kandidatų.Socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius tikino, kad pasikeitus partijų finansavimo tvarkai, paramą tenka apkarpyti. Po 7 tūkst. litų jau pervesta socialdemokratams Jurui Požėlai, Antanui Valiui, Jurgiui Jurkevičiui ir Jūratei Kulberkienei.Po 5 tūkst. litų kai kuriems vienmandatininkams pervedusios LiCS vadovas Algis Čaplikas tvirtino, jog tai tik pradžia. Esą dar svarstomi įvairūs finansavimo variantai.

Be paties A.Čapliko, 5 tūkst. litų kol kas pervesta dar vienam liberalcentristui - Kęstučiui Smirnovui.Kaip teigė DP rinkimų štabo vadovas Vytautas Gapšys, parama į vienmandates apygardas deleguotiems „darbiečiams“ bus individuali: „Kiekvienas jų turės pasakyti, kokius puoselėja lūkesčius ir kokį biudžetą turi pats.“Partijos „Tvarka ir teisingumas“ Informacinio centro vadovas Romas Jankauskas taip pat pabrėžė, kad dotacijos priklausys nuo kandidatų gebėjimų, noro ir pastangų laimėti. Dėl konkrečių sumų ketinama apsispręsti rugpjūčio pabaigoje, kai bus tvirtinamas galutinis vienmandatininkų sąrašas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šie

šie portretas
pinigai konservatoriams nebepadės, nebent jie skirti rinkėjams nupirkti, bet tiek nenupirks. Konservatoriai dėl ciniško požiūrio į svarbius rinkėjams klausimus galutinai prarado juos.

11

11  portretas
Valdantieji prisigrobė pinigų iš sau pavaldžių įmonių dar 2011 metų pabaigoje, kol tai nedraudė rinkimų įstątymas.

gele

gele portretas
Iseina, kad konservatoriai kandidatuos i Seima uz musu visu pinigus. Dotacijas gauna is biudzeto, kuris surenkamas is mokesciu moketoju pinigu. Zavu. Issvaistys musu pinigus tam, kad galetu pareklamuoti savo uzpakalius. Vien del to uz juos nebalsuosiu. Balsuosiu uz tuos, kurie eis be pinigu svaistymo. Uz tvarkiecius.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių