Tęsiami susitikimai su kandidatais į ministrus

Prezidentas tęsia susitikimus su kandidatais į naujos Vyriausybės ministrus. Valdas Adamkus šiandien susitinka su likusiais jam nepateiktais kandidatais.

Šalies vadovas šįryt susitiko su kandidatu į vidaus reikalų ministrus Raimundu Palaičiu.
Kaip pranešė Prezidento spaudos tarnyba, susitikimo metu aptartos valstybės valdymo tobulinimo galimybės – ministerijų, savivaldybių pertvarkos. V.Adamkus su R.Palaičiu kalbėjosi apie tolimesnę valstybės tarnybos plėtros kryptį, viešosios tvarkos užtikrinimo bei nusikaltimų prevencijos problemas, migracijos politiką, pasienio apsaugos reikalus.

Šalies vadovas pabrėžė, kad įsipareigojimai tobulinti valstybės valdymą neturi likti vien tik naujosios Vyriausybės programos teiginiu. Anksčiau Prezidentas yra raginęs Vidaus reikalų ministerijos vadovus imtis pertvarkos viešojo administravimo struktūroje, kad būtų sukurta efektyvi valstybės tarnautojų motyvacijos, aiški ir skaidri darbo užmokesčio sistema, decentralizuojanti valdymo funkcijas, ir mažinamas biurokratinis aparatas.

Valstybės vadovas susitikimo metu atkreipė dėmesį į tai, kad Vyriausybės programoje daugiau dėmesio planuojama skirti viešajai tvarkai užtikrinti. Pasak V.Adamkaus, tam reikia pertvarkyti policijos ir kitų visuomenės saugumą užtikrinančių tarnybų personalo motyvaciją, tęsti policijos valdymo reformą, pertvarkyti pareigūnų rengimo ir kvalifikacijos tobulinimo sistemą.

Šiandien po pietų V.Adamkus priims kandidatą į sveikatos apsaugos ministrus Algį Čapliką, pretendentą vadovauti Žemės ūkio ministerijai Kazimierą Starkevičių ir pasikirtąjį Premjerą Andrių Kubilių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių