Telšiai kelia vėliavas

Pasitinkant Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį Telšių amfiteatre kas savaitę iškyla po trispalvę. Taip bendruomenė prisijungia prie LRT inicijuotos akcijos „Keliu vėliavą“.

Pirmąją trispalvę prieš tris savaites Telšių amfiteatre, Masčio pakrantėje, iškėlė kultūros atstovai. Trečiąją šiandien – jaunieji Žemaitijos šauliai.

„Lietuvos vėliavos iškėlimas man primena, kad aš esu Lietuvos pilietė, ir ką ji man reiškia – mano meilę Tėvynei“, – sakė jaunoji šaulė Raminta.

„Šita šventė ir vėliava man primena tuos žmones, kurie kovojo už mūsų laisvę ir tas laisvės išreikimas toks labai malonus“, – kalbėjo jaunoji šaulė Živilė.

Iki vasario 16-osios amfiteatre suplevėsuos 4 trispalvės, miesto savivaldybę jau šiandien  apgaubė Vienybės vėliava, kurią prieš 2 metus telšiškiai nešė miesto gatvėmis, o Lietuvos žmonėms žemaičiai turi parengę staigmeną – į vieną leidinį sudėtus 100 žinomų Žemaitijos žmonių sveikinimus.

„Šita knygutė vasario 16-ąją pirmą kartą bus viešai pademonstruota. Ta knygutė pasieks mūsų bibliotekas, ir ne tik mūsų rajono bibliotekas, pasieks visas savivaldybes“, – pasakojo Telšių meras Petras Kuizinas.

„Pakviesime visas muzikuojančias šeimas susirinkti, savo emigrantų šeimas pakviesime, žinom tokių daug, gausų būrį ir tokiu būdu triukšmingai paminėti Lietuvos šimtmetį“, – teigė Telšių savivaldybės kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Eglė Macienė.

Paraginti prezidentės Valstybės atkūrimo šimtmetį švęsti išradingai telšiškiai sako bent jau prie savo namų po trispalvę išsikelsią būtinai.

„Mes kiekvieną kartą keliame, visoms šventėm, kai būna valstybinės šventės“, – sakė gatvėje kalbintas telšiškis.

„Tai kaipgi – Valstybės nepriklausomybės diena, kaip nekelsi, šimtmetis dar, kelsim“, – antrino jam kita praeivė.

Prie LRT paskelbtos iniciatyvos „Keliu vėliavą“ prisijungia vis daugiau miestų, bendruomenių ir pavienių gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių