Teismui nepavyko pradėti V.Giržado atleidimo iš tarnybos bylos

Vilniaus apygardos administraciniam teismui (VAAT) antradienį nepavyko pradėti nagrinėti iš Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus pavaduotojo pareigų atleisto Vytauto Giržado skundo dėl atleidimo iš tarnybos ir žalos atlyginimo.

Į teismo posėdį dėl užimtumo kitose byloje neatvykus V.Giržado advokatui Egidijui Losiui, bylos nagrinėjimas atidėtas liepos 16 dienai.

V.Giržadas prašo teismo grąžinti jį į tarnybą, panaikinti įsakymus, įpareigoti atlikti veiksmus ir atlyginti žalą.

Konkrečių sumų pareiškėjas žurnalistams nenurodė.  Atsakovais šioje byloje yra Vidaus reikalų ministerija, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, Valstybės saugumo departamentas ir Lietuvos valstybė. Trečiuoju suinteresuotu asmeniu byloje buvo patraukta Karšto apsaugos ministerija (KAM), tačiau teismas ją pašalino iš trečiųjų asmenų ir vietoj jos įtraukė KAM Antrąjį operatyvinių tarnybų departamentą.

Pirmadienį VAAT nepagrįstu pripažino buvusio FNTT vadovo Vitalijaus Gailiaus skundą dėl vidaus reikalų ministro įsakymo patikrinti jo asmens patikimumą.

"Mes bet kokiu atveju atveju laikomės skundo. Jokiu būdu tai mūsų nesilpnina'', - paklaustas apie išvakarėse priimtą teismo sprendimą V.Gailiaus byloje žurnalistams sakė V.Giržadas.

Jis teigė, kad procese vadovaujasi teisine logika ir juridiniais faktais. Jis mano, kad jo atžvilgiu buvo priimti neteisėti aktai ir tai bandys įrodyti teisėnimis priemonėmis.

V.Giržadas nepanoro pasakyti, kuo verčiasi netekęs darbo FNTT, motyvuodamas, kad dabar esąs privatus asmuo."Dabar mes vaikštome į teismus'', - sakė buvęs pareigūnas.

V.Gailius prašė teismo panaikinti tuometinio vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio vasario 28 dienos įsakymo punkto dalį, kuria pavedama Vidaus reikalų ministerijos Bendrajam departamentui atlikti jo pakartotinį asmens kandidatūros tikrinimą. Tačiau šią bylą pralaimėjo.

Pareiškėjas teigė, kad vidaus reikalų ministro priimtas administracinis aktas yra neteisėtas, nepagrįstas, sukeliantis jam teisines pasekmes, pažeidžiantis jo konstitucines teises. V.Gailiaus prašyta pasitikrinti savo patikimumą dirbti su slapta informacija.

Liberalcentristas R.Palaitis V.Gailių iš FNTT vadovo pareigų atleido vasario 15 dieną. Dėl šio sprendimo konservatorių kritikos sulaukęs R.Palaitis vėliau pats pasitraukė iš pareigų.Teismas dar nagrinėja kitą V.Gailiaus bylą, kurioje jis ginčija atleidimą iš pareigų, sprendimas joje nepriimtas.

Šioje byloje V.Gailius prašo panaikinti tuometinio vidaus reikalų ministro R.Palaičio įsakymą dėl jo atleidimo ir grąžinti jį į pareigas.

Žurnalistų paklaustas, ar Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas turės įtakos kitoms V.Gailiaus byloms, advokatas sakė manąs, kad šios visos bylos yra susijusios, ar turės įtakos, sunku pasakyti.Šiuo metu FNTT vadovauja konkursą laimėjęs Kęstutis Jucevičius.


Šiame straipsnyje: Vytautas GiržadasFNTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių