Teismui nepavyko atversti Ligonių kasų vadovo bylos

Vilniaus apygardos teismui penktadienį nepavyko pradėti nagrinėti piktnaudžiavimu įtariamo Valstybinės ligonių kasos (VLK) direktoriaus Algio Sasnausko bylos.

Piktnaudžiavimas siejamas su įstaigos organizuotais ir vykdytais viešaisiais intelektualinės saugos paslaugų pirkimais. A.Sasnauskas iki šiol eina VLK vadovo pareigas ir jam pareikštus kaltinimus atmeta.

Kartu su A.Sasnausku teisiami keturi fiziniais asmenys ir vienas juridinis asmuo - bendrovė „Gelsauga“. Į teismo posėdį penktadienį neatvyko vieno iš kaltinamųjų advokatas, todėl bylos nagrinėjimas atidėtas birželio mėnesiui.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), atlikusi ikiteisminį tyrimą, pranešė, kad A.Sasnauskas kaltinamas susitaręs su bendrovės „Gelsauga“ apsaugos ekspertu Robertu Janicku, pavedė savo pavaldiniams – VLK Informacinių technologijų departamento direktoriui Justinui Vyšniauskui, to paties departamento Informacinės sistemos eksploatavimo skyriaus vedėjui Mindaugui Zlatarinskui ir VLK Bendrųjų reikalų skyriaus vedėjui Vytui Sinkevičiui – organizuoti pirkimo procedūras taip, kad būtų sudarytos sąlygos nugalėtoju pripažinti bendrovę „Gelsauga“.

Bendrovės darbuotojas kaltinamas dėl padėjimo piktnaudžiauti, dokumento suklastojimo. Šių nusikalstamų veikų padarymu kaltinimas ir juridinis asmuo – bendrovė „Gelsauga“.

M.Zlatarinskas, J.Vyšniauskas ir V.Sinkevičius, kaip ir A.Sasanauskas, iki šiol dirba VLK.
Sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys yra sakęs, kad teisėsaugos dėmesio sulaukusio pavaldinio nušalinimo nesvarstęs - esą sprendimą dėl to šioje situacijoje gali priimti tik teismas.


Šiame straipsnyje: Ligonių kasa

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių