Teisme – ginčas dėl milijoninio valstybės projekto Moluvėnuose

  • Teksto dydis:

Konstitucinis Teismas (KT) nagrinės, ar prieš 17 metų priimtas Vyriausybės sprendimas iki šiol neįgyvendintą 174 mln. eurų vertės pramogų, rekreacijos ir gyvenamųjų namų projektą Moluvėnuose Trakų rajone pripažinti valstybei svarbiu ekonominiu projektu buvo teisėtas.

Į Konstitucinį Teismą kreipėsi Lietuvos vyriausias administracinis teismas, nagrinėjantis ginčą dėl žemės atsiėmimo Moluvėnų kaime. Žemę kaime norinti atsiimti pilietė sako, kad Vyriausybė suvaržė jos teisę atkurti nuosavybės teises, pranešė KT.

2000 metais Vyriausybė nusprendė Moluvėnų projektą paskelbti valstybei svarbiu ekonominiu projektu. Tikėtasi, kad privatus investuotojas maždaug 100 hektarų plote įrengs golfo aikštyną su infrastruktūra, pastatys kelis šimtus prabangių namų, viešbutį, įsteigs mokyklą.

Projekto įgyvendinimo konkursą laimėjo JAV bendrovė „Iron Wolf  Development“ - ji darbus žadėjo pabaigti iki 2004 metų ir investuoti apie 174 mln. eurų, tačiau projektas iki šiol yra neįgyvendintas.

Ūkio ministerija šių metų kovą parengė nutarimo projektą ir siūlė panaikinti valstybinį projekto statusą, tačiau Vyriausybė šio siūlymo dar nesvarstė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių