Teismas priėmė V.Gailiaus skundą, bet konkurso nestabdo

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) priėmė iš Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus pareigų atleisto Vitalijaus Gailiaus skundą dėl neteisėto atleidimo ir pusės milijono litų neturtinės žalos atlyginimo, tačiau nusprendė nestabdyti paskelbto konkurso į FNTT vadovo postą.

„Gailiaus skundą priėmė. Jis prašė taikyti reikalavimo užtikrinimo priemones, t.y. stabdyti konkursą ir tęsti su juo tarnybinės gyvenamosios patalpos nuomos sutartį. Toje dalyje atmetė, o šiaip skundą priėmė“, - BNS penktadienio rytą sakė VAAT pirmininko patarėja Jolanta Talutienė.

Šią nutartį teismas priėmė penktadienį.

„Esminės priežastys - teisėjas nurodė, kad pagal Vidaus tarnybos statutą, kai pareigūnas yra neteisėtai atleistas iš pareigų, jis yra grąžinamas vadovo įsakymu ir jam už viską atlyginama. Problemos dėl to, kad pasunkės teismo sprendimas, teismas šiuo atveju nemato, jei skundas bus patenkintas ir V.Gailius grąžintas į pareigas“, - teismo sprendimą nestabdyti FNTT vadovo konkurso aiškino J.Talutienė.

Pasak jos, teismas priėmė nagrinėti ir atleisto buvusio V.Gailiaus pavaduotojo Vytauto Giržado skundą. Jis reikalavimo užtikrinimo priemonių taikyti neprašė.

V.Gailius ir V.Giržadas skunduose prašo teismo panaikinti vidaus reikalų ministro įsakymus dėl jų atleidimo ir leidimų jiems dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija panaikinimo bei Valstybės saugumo departamento sprendimą dėl informacijos pateikimo. Jie taip pat reikalauja grąžinti juos į FNTT direktoriaus ir direktoriaus pavaduotojo pareigas, iš tarnybos priteisti vidutinį darbo užmokestį už priverstinės pravaikštos laiką nuo jų atleidimo iš darbo iki teismo sprendimo įvykdymo.

Kiekvienas iš jų prašo priteisti „dėl skundžiamų vidaus reikalų ministro ir Valstybės saugumo departamento neteisėtų veiksmų“ patirtą 500 tūkst. litų neturtinę žalą.
Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis V.Gailių ir V.Giržadą iš pareigų atleido vasario 15 dieną, motyvuodamas Valstybės saugumo departamento medžiaga.

Anksčiau šie pareigūnai tikrinti poligrafu dėl informacijos apie banką „Snoras“ atskleidimo.

Netrukus po pareigūnų atleidimo Vidaus reikalų ministerija paskelbė konkursą į FNTT vadovo pareigas. Paraišką užimti FNTT vadovo pareigas yra pateikęs vienas pretendentas. Konkursas į FNTT vadovus turėtų vykti penktadienį.
Premjeras Andrius Kubilius FNTT vadovų atleidimą vadina klaida ir dėl to reikalauja R.Palaičio atsistatydinimo.


Šiame straipsnyje: Vitalijus GailiusFNNT

NAUJAUSI KOMENTARAI

išvada

išvada portretas
va ką reiškia sąžiningai atlikti ir dirbti valstybės naudai.

Nominacija

Nominacija portretas
Nekaltų žmonių gaila. Tuo labiau, kad formuojamas detektyvas. Normalūs žmonės negali vykdyti teisminio tyrimo. V.Gailius žino savo darbą. Tikrinama tai, kas yra - nominacija.

Ei

Ei portretas
kiek zinoma, sie pareigunai yra nemazai nuveike Lietuvai. O kokiais faktais remantis jie buvo atleisti? Zinisklaidos apklausa parode, kad Lietuvos zmones yra pries siu pareigunu atleidima ir slykstu girdeti kai kazkoks Ciaplikas aikindamas prisidengia Tautos gerbuviu
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių