Teismas prie L.Pociūnienės skundo grįš rugsėjį

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) rugsėjį grįš prie Baltarusijoje mįslingai žuvusio Vytauto Pociūno našlės Liudvikos Pociūnienės skundo nagrinėjimo.

Ketvirtadienį šios bylos nagrinėti teismas nesiėmė, nusprendė prie jos grįžti rugsėjo trečiąją.

„Dėl objektyvių priežasčių nagrinėti negalime – kad po praėjusio posėdžio teismas priėmė nutartį dėl dalies bylos medžiagos paskelbimo nevieša ir šią nutartį atskiru skundu apskundė pareiškėja. Atskiras skundas priimtas ir kartu su byla išsiųstas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui“, - posėdyje sakė teisėjų kolegijos pirmininkė Margarita Stambrauskaitė

.Anksčiau VAAT nusprendė sujungti dvi bylas, kurioje pareiškėja - L.Pociūnienė.Viena iš sujungiamų bylų - prašymas priteisti kompensaciją iš Valstybės saugumo departamento (VSD) žuvusiojo V.Pociūno našlei, nes V.Pociūnas buvo VSD darbuotojas.

Šį L.Pociūnienės prašymą VAAT jau nagrinėjo anksčiau, bet Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) kovą grąžino pirmajai instancijai nagrinėti jį dar kartą.L.Pociūnienė prašo iš VSD jai priteisti dešimties metų vidutinį V.Pociūno atlyginimą. Moteris tvirtino nežinanti, kokia tai suma būtų.

L. Pociūnienė žurnalistams yra sakiusi, jog pinigai jai nėra svarbūs, ji tiesiog norėtų, kad būtų sutvarkyta įstatyminė bazė dėl panašių įvykių. Pareigūno našlei URM jau yra išmokėjusi 2,5 metų paskutinio tarnybinio atlyginimo dydžio kompensaciją. Bet įstatymai esą leidžia L.Pociūnienei pasirinkti kompensaciją ir ją gavusi iš VSD, ministerijos skirtus pinigus moteris grąžintų.

Kitoje byloje, kuri pareiškėjos prašymu buvo prijungta prie pirmosios, L. Pociūnienė prašo nustatyti, kad V.Pociūno žūtis yra „įvykis, atsitikęs apdraustajam vykdant tarnybines pareigas kaip VSD pareigūnui“.

VSD atstovas Ramūnas Ramanauskas kovą teisme teigė, kad prokuratūra dar negali pasakyti, ar V.Pociūno mirtis įvyko dėl nusikalstamų veikų, per ikiteisminį tyrimą keliama galimo nužudymo versija. Jis sakė, kad V.Pociūnas žūties metu nevykdė jokių VSD įgaliojimų, buvo Užsienio reikalų ministerijos pareigūnas. Su šia VSD pozicija L.Pociūnienė nesutinka.

V.Pociūnas žuvo 2006-ųjų rugpjūčio 23-iosios naktį, iškritęs iš devinto aukšto viešbutyje Breste.

Generalinė prokuratūra dukart buvo pripažinusi, kad ši mirtis buvo nelaimingas atsitikimas, tačiau teismo nurodymu ikiteisminis tyrimas vėl atnaujintas. Dabar tarp kitų versijų tiriama ir nužudymo versija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liucija

Liucija portretas
Sveikinu gerb.Liudviką,kad nenusileidžia.Tokios moterys kaip Pociūnienė ir Venckienė atskleidė,koks nuopolis kamuoja valstybę,teisėsaugą,bet tuo pačiu,nenustoja Lietuvos mylėję.Labai jas palaikau.

T

T portretas
Vilkina kiek tik gali.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių