Teismas nepasigailėjo kyšius ėmusių valdininkų

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) antradienį atmetė buvusių Kauno rajono valdininkų Roberto Ramoškos ir Vidmanto Sprogio kasacinį skundą ir paliko galioti Kauno apygardos teismo nuosprendžius.  

Kauno apygardos teismas šių metų vasarį šiuos kauniečius  pripažino kaltais dėl kyšininkavimo ir piktnaudžiavimo tarnyba.

Buvęs Kauno rajono savivaldybės Kelių ir transporto skyriaus vedėjas R.Ramoška dėl aštuonių nusikalstamų veikų nuteistas dvejų metų nelaisvės atėmimu, bausmės vykdymą atidedant metams, ir atimta teisė trejus metus dirbti valstybės tarnyboje.

Buvęs Kauno rajono tarybos narys bei mero patarėjas V. Spruogis pripažintas dalyvavęs septyniose nusikalstamose veikose. Už tai jam skirta vienerių metų bei šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmė ir trejiems metams atimta teisės dirbti darbą valstybės tarnyboje. Laisvės atėmimo bausmės vykdymas jam taip pat atidėtas vieneriems metams.

Abu valdininkus STT pareigūnai sulaikė 2005 metų pradžioje. Bylos duomenimis, jie reikalavo kyšių iš keleivių bei krovinių gabenimu užsiimančių įmonių vadovų. Teisėsaugininkų surinktais duomenimis, į kišenes kyšininkai susižėrė iš viso apie 20 tūkst. nusikalstamu būdu gautų litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių