Teismas grąžins dukrą L.Stankūnaitei?

Ateinantį pirmadienį Kauno apylinkės teisme rašytinio proceso tvarka turi būti nagrinėjamas Drąsiaus Kedžio dukters dabartinės globėjos prašymas, pakoreguoti mergaitės atvežimą į susitikimus su motina.

Tačiau, pasirodo, jog kartu bus nagrinėjamas ne tik šis prašymas, bet ir teismui įteiktas mergaitės motinos Laimutės Stankūnaitės skundas, kuriuo ji prašo panaikinti jai taikomas laikinąsias apsaugos priemones. Vadovaujantis jomis L.Stankūnaitė gali su dukra matytis tik du kartus per savaitę pirmadieniais ir ketvirtadieniais nuo 9 iki 11 val.

„Vakar gavome pranešimą, kad mano skundas dėl mergaitės pristatymo į susitikimus su L.Stankūnaite ir jos skundas bus nagrinėjami kartu“, - penktadienį portalui sakė dabartinė mergaitės globėja Neringa Venckienė.

N.Venckienę stebina ne tai, kad skundai bus nagrinėjami kartu, o tai, kad tai daroma labai skubotai. Kitas jai ramybės neduodantis klausimas - kad L.Stankūnaitė jau seniai žinojo, jog pedofilijos bylą tyrę Vilniaus apygardos prokurorai jos atžvilgiu tyrimą nutrauks . „Panašu, kad L.Stankūnaitė skundą teismui įteikė dar tada, kai visuomenė nežino, jog pedofilijos byloje jos atžvilgiu atliekamas tyrimas bus nutrauktas. Vadinasi, L.Stankūnaitei prokurorų sprendimas galėjo būti žinomas iš anksto“, - kalbėjo N.Venckienė.

Pernai gruodžio 15 d. Vilniaus apygardos teismas atmetė L.Stankūnaitės skundus dėl laikinųjų apsaugos priemonių jai taikymo ir paliko galioti ankstesniojo teismo sprendimą, nustatantį jos susitikimų su dukra vietą. Šiuos pasimatymus turi stebėti vaiko teisių skyriaus darbuotojai, vietą jiems parinkti - Kriminalinės policijos biuro pareigūnai, o į susitikimus atvežti mergaitę yra įpareigota jos globėja N.Venckienė.

Būtent paskutinąją dalį N.Venckienė buvo apskundusi. „Prašiau, kad įpareigojimai pristatyti, būtų pakeisti į įpareigojimus paruošti mergaitę susitikimams su L.Stankūnaite. Nes įpareigojimą pristatyti nevisada galima įvykdyti - pavyzdžiui, jei apsaugos automobilis suges, aš likčiau kalta“, - portalui sakė N.Venckienė.

Anksčiau pasimatymų su dukra vengusi L.Stankūnaitė dabar į juos atvyksta pavyzdingai. Tačiau po kiekvieno motinos ir dukters susitikimo, į įvairias institucijas keliauja buvusios D.Kedžio sugyventinės skundai - atvežė mergaitę pati, kodėl N.Venckienė tai daro darbo metu, atvežė jos tėvai - kodėl nevykdoma Vilniaus apygardos teismo nutartis.


Šiame straipsnyje: KedysStankūnaitėVenckienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių