Dėl šūvio į šunį teisiamam A. Komskiui nepavyko nušalinti prokuroro

  • Teksto dydis:

Arvydui Komskiui, kuris kaltinamas per medžioklę nušovęs pasieniečių tarnybinį šunį Ramzį, penktadienį Tauragės rajono apylinkės teisme nepavyko nušalinti prokuroro.

Teismas nušalinimą kaltintojui atmetė, nes A.Komskis nepateikė duomenų, kad prokuroras Gintautas Tranelis būtų šališkas, BNS sakė teismo atstovas Mindaugas Radvila.

Teismas suteikė galimybę prokurorui patikslinti kaltinimą. Tikslinimas labiau susijęs su techniniais dalykais – dabartiniame kaltinime nurodytas netikslus įvykio laikas, taip pat prokuroras norėtų kaltinime panaudoti nuorodą apie žiaurų elgesį su gyvūnais iš Gyvūnų apsaugos įstatymo.

A.Komskiui pareikšti įtarimai dėl žiauraus elgesio su gyvūnu ir svetimo turto sunaikinimo. Dėl nušauto šuns Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių rinktinė pateikė 7 tūkst. 181 euro ieškinį.

Byloje dėl pernai rugsėjį nušauto kontrabandininkų pėdsakų ieškojusio pasieniečių tarnybinio šuns Ramzio paskelbta pertrauka iki vasario 1 dienos.

Byloje liudytoju buvo nuspręsta apklausti šios bylos tyrėją. Buvo gauta informacijos, kad anksčiau A.Komskis esą nušovė dar vieną šunį, tačiau asmenys, kuriems priklausė šis šuo, atsisakė liudyti teisėsaugai.

Tuo metu kaltinamasis A.Komskis nori, kad teismas apklaustų daugiau liudytojų, taip pat balistinę ekspertizę atlikusį ekspertą, dar giminaitį, kurį buvo miške užpuolęs šuo.

Pareigūnų šuo buvo nušautas Pagėgių savivaldybės Šereitlaukio kaimo prieigose, prie Nemuno, vykdant kontrabandininkų persekiojimo operacija.

Pareigūnams surengus pasalą, sulaikytas krovinio atsiimti atvažiavęs 31-erių Pagėgių gyventojas, dar trys vyrai spruko į mišką.

Bardinų užkardos kinologas su trejų metų belgų aviganiu Ramziu apie tris kilometrus sekė bėglių pėdsakais, čia netrukus į šunį buvo paleistas šūvis – jis nugaišo vietoje. Incidentas įvyko dienos metu, šuo buvo su specialia šviesą atspindinčia liemene su VSAT skiriamaisiais ženklais. Tarnybinį pasieniečių šunį nušovė buvusio Seimo vicepirmininko Kęsto Komskio ir Pagėgių mero Virginijaus Komskio brolis.

Komskiai teigia, kad įvykis buvo nelaimingas atsitikimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ispudis

ispudis portretas
reik baigti tu turtuoliu dengima jei sakom duos pinigu tai ir teisejui yra vieta tikrinti visus yra daug geru zmoniu dar lietuvoje tad jiems dirbt o ne pataikunams sluoti sluoti ir nesustotigana tu kvailysciu

h20

h20 portretas
neturiu iliuziju... issisuks, gal kokia simboline baudele ir sumokes... gal... ale kad dar mums visiems netektu atsiprasyti pany kamsky...

Taip

Taip portretas
Sodint be jokių kalbų. Tai kontrabandininkų darbas,kad Ramzis nepastotų jiems kelio.... čia ir durnam aišku
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių