Teismas atmetė V.Gailiaus skundą dėl jo patikimumo patikrinimo

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) pirmadienį nepagrįstu pripažino buvusio Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovo Vitalijaus Gailiaus skundą dėl vidaus reikalų ministro įsakymo patikrinti jo asmens patikimumą.

V.Gailius prašė teismo panaikinti tuometinio vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio vasario 28 dienos įsakymo punkto dalį, kuria pavedama Vidaus reikalų ministerijos Bendrajam departamentui atlikti jo pakartotinį asmens kandidatūros tikrinimą.

VAAT skundą išnagrinėjo uždarame teismo posėdyje, todėl išsamiai visi teismo sprendimo motyvai nebuvo skelbiami. Pareiškėjas teigė, kad vidaus reikalų ministro priimtas administracinis aktas yra neteisėtas, nepagrįstas, sukeliantis jam teisines pasekmes, pažeidžiantis jo konstitucines teises.

Pirmadienį V.Gailius neatvyko į teismą, kur skelbtas teismo sprendimas. Sprendimo paskelbime dalyvavęs vienas jo advokatų Raimundas Jurka žurnalistams sakė, kad susipažinus su visais teismo motyvais, bus sprendžiama, ar rašyti skundą Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui. V.Gailius tai gali padaryti per 14 dienų.

Liberalcentristas R.Palaitis V.Gailių iš FNTT vadovo pareigų atleido vasario 15 dieną. Dėl šio sprendimo konservatorių kritikos sulaukęs R.Palaitis vėliau pats pasitraukė iš pareigų. Teismas dar nagrinėja kitą V.Gailiaus bylą, kurioje jis ginčija atleidimą iš pareigų, sprendimas joje dar nepriimtas.


Šiame straipsnyje: Vitalijus GailiusFNNT

NAUJAUSI KOMENTARAI

renku

renku portretas
buvusius sažiningus pareigūnus,afganistano karo veteranus,tarnybų darbuotojus ir nukentėjusius nuo sistemos asociacijos įkūrimui.Pagarbiai Jonas Karpavičius tel 8 61 88 44 22

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Kaimanų salų paskolų gavėjai nusiminę...toks geras prievaizdas buvo ..leisdavo pumpuoti į kaimanus iš SNORO kiek patinka....nusiminę atrodo jie?

Parazitai sugrauš tyrėjus

Parazitai sugrauš tyrėjus portretas
V.Gailius būtų ištyręs esamą padėtį. SNORAS vartaliojasi košmarų labirintuose, o niekas jo netvarko. Net tvarkyti neįmanoma pasimetusio banko. Vertelgos griebiasi už šiaudo, todėl visas lėšas išdalino akcininkams. To daryti nereikėjo. Akcijos turi būti grąžintos atgal. Negalima akcijomis dengti visuomenės turto, kuris nuolat teikė pelną. Pavieniai sraigteliai sukasi iš milžiniškos valstybės mašinos. Šis bankas turi būti likviduojamas. Tai buvo nešvari kapitalistinė firma.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių