Teismas atmetė S. Stripeikos skundą dėl VTEK sprendimo

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos administracinis teismas pirmadienį kaip nepagrįstą atmetė buvusio teisingumo viceministro Sauliaus Stripeikos skundą dėl jam nepalankaus Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimo.

Tai BNS pranešė teismo atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

„Teismas konstatavo, kad VTEK teisingai nustatė faktines aplinkybes, tinkamai įvertino, teisingai aiškino ir taikė įstatymus. Komisijos sprendimas yra teisėtas ir pagrįstas, jį naikinti nėra pagrindo“, - BNS sakė teismo atstovė.

Šis teismo sprendimas per 14 dienų gali būti skundžiamas Vyriausiajam administraciniam teismui.

VTEK pernai lapkričio 4 dieną paskelbė, kad buvęs teisingumo viceministras socialdemokratas S.Stripeika supainiojo interesus įsidarbindamas savo kuruotame Registrų centre, ir rekomendavo jį atleisti.

VTEK vienbalsiai nusprendė, kad S.Stripeika pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

Etikos sargų nuomone, vadovaujančias pareigas Teisingumo ministerijoje ėjusiam S.Stripeikai taikytini itin aukšti skaidrumo ir tarnybinės etikos reikalavimai. Jo įsidarbinimas šioje įmonėje be konkurso menkina visuomenės pasitikėjimą valstybine tarnyba ir joje dirbančių asmenų priimamais sprendimas.

Ministerijoje S.Stripeika kuravo bausmių ir probacijos vykdymo, taip pat ministerijos valdymo sričiai priskirtų valstybės registrų, t.y. Registrų centro veiklos sritis.

Socialdemokratas S.Stripeika iš viceministro pareigų atsistatydino praėjusių metų liepos pradžioje - ministerija nurodė, kad jis sprendimą priėmė dėl asmeninių motyvų.

Žiniasklaidoje skelbta, kad jis minėtas vadinamajame juodajame viceministrų sąraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Generolas Pš...

Generolas Pš... portretas
Kad generolą Striepeiką persekioja šešėliai iš buvusios tarnybos-nieko stebėtino.Juk tai jis vadovavo Valstybės sienos apsaugos tarnybai, kai Pagėgių rinktinės sandeliai, pilni kontrabandos,iškart po Prezidento V.Adamkaus vizito buvo ištuštinti, o spyna-nesulaužyta.Sėkmingai dirbo-visom prasmėm? Manau, generolas buvo kompromisinės sąžinės. Teismas dabar tai įrodė. LSDP- pirmyn!.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių