Teismas atmetė kyšio ėmimu įtariamo R. Adomavičiaus skundą

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį atmetė trims mėnesiams nuo pareigų nušalino kyšio ėmimu įtariamo Vilniaus vicemero Romo Adomavičiaus skundą.

Teismas nusprendė, kad R.Adomavičius iki kovo 19 dienos nuo pareigų nušalintas pagrįstai, teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Pernai gruodį Vilniaus miesto apylinkės teismo nutartimi pratęstas R.Adomavičiaus nušalinimas nuo vicemero, tarybos nario pareigų, taip pat nuo stebėtojo pareigų įvairiose įmonėse, į kurias jį yra delegavusi savivaldybė.

„Kol vyksta tyrimas, mano galva, jis negali eiti tų pareigų. Teismas konstatavo, kad pareigų ėjimas yra nesuderinamas su jam pareikštais įtarimais, nušalinimas reikalingas greitesniam ir nešališkesniam tyrimo užtikrinti“, - BNS yra sakęs bylos tyrimą kontroliuojantis Vilniaus apygardos prokuroras Linas Kuprusevičius.

Tai jau antras kartas, kai apygardos teismas netenkina R.Adomavičiaus skundo.

Spalį teismas taip pat patenkino prokuratūros prašymą ir R.Adomavičių nuo pareigų nušalino dviem mėnesiams. Vėliau šį teismo sprendimą patvirtino Vilniaus apygardos teismas.

R.Adomavičius vadovavo bendrovės „Vilniaus vandenys“ stebėtojų tarybai, Vilniaus šilumos tinklų nuomos sutarties vykdymo priežiūros komisijai.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) R.Adomavičiui yra pateikusi įtarimus dėl 40 tūkst. litų kyšio ėmimo. Politiko veiksmai traktuojami kaip prekyba poveikiu. Už šį nusikaltimą įstatymas numato laisvės atėmimą nuo dvejų iki aštuonerių metų.

R.Adomavičius kaltinimus neigia ir tvirtina, jog rasti grynieji - jo nuosavi pinigai rinkimų kampanijai.


Šiame straipsnyje: Romas Adomavičiusnušalinimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

BB

BB portretas
Paemei kysi - buk pasiruoses i kaliuze. Prades cia issisukineti.

Gal nors vieną

Gal nors vieną portretas
pakratys. Ir giminaičių nereikėtų palikti nepatikrintų.

julius

julius portretas
Visi jie avineliais apsimeta .Bet jau po laiko.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių