Teisinė pagalba teikiama ir gestų kalba

Nuo šiol, siekiant tinkamai užtikrinti valstybės garantuojamos teisinės pagalbos teikimą asmenims, turintiems įvairaus pobūdžio regos, klausos ir kalbos sutrikimų, bus bendradarbiaujama su gestų kalbos vertėjais.

Teisingumo ministerija, bendradarbiaudama su Neįgaliųjų reikalų departamentu prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, sudarė kvalifikuotų gestų kalbos vertėjų sąrašą pagal savivaldybes. Minėtas sąrašas pateiktas savivaldybių institucijoms bei valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnyboms. Nuo šiol, esant poreikiui, besikreipiantiems dėl valstybės garantuojamos teisinės pagalbos asmenims, turintiems regos, klausos ar kalbos sutrikimų, bus galima užtikrinti kokybišką vertimą į gestų kalbą.

Pirminė teisinė pagalba yra visiškai nemokama ir teikiama miestų ir rajonų savivaldybėse visiems to prašantiems. Antrinė teisinė pagalba apima dokumentų rengimą, gynybą ir atstovavimą bylose. Antrinę teisinę pagalbą organizuoja valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybos, įsikūrusios Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Šiauliuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių