Teisėsaugos institucijos pačios spręs, ką premijuoti už vertingą informaciją

  • Teksto dydis:

Teisę spręsti, ką premijuoti už vertingą informaciją apie nusikaltimus, nutarta perduoti teisėsaugos institucijoms.

Vyriausybė trečiadienį nutarė panaikinti 2003 metais priimtą nutarimą „Dėl atlyginimo už vertingą informaciją apie nusikalstamas veikas, kuriomis padaryta žala valstybei“.

Nuspręsta, kad tam skirtos lėšos bus skiriamos tiesiogiai teisėsaugos institucijoms. Jos turės patvirtinti asmenų, suteikusių teisėsaugos institucijoms vertingos informacijos apie nusikalstamas veikas, skatinimo tvarką ir atsiskaitymo už tokiam skatinimui skirtų lėšų panaudojimo tvarką.

„Tokiu būdu bus supaprastintas ir padarytas lankstesniu atlyginimo asmenims už suteiktą vertingą informaciją apie nusikalstamas veikas skyrimo mechanizmas, sumažinta administracinė našta teisėsaugos institucijoms, suteikiant galimybę teisėsaugos institucijoms planuoti lėšų tokiam skatinimui poreikį ir pačioms spręsti dėl turimų lėšų naudojimo“, - teigiama Vyriausybės pranešime.

Ministrų kabinetas nutarė, kad kiekviena teisėsaugos institucija yra labiausiai kompetentinga spręsti dėl asmens pateiktos informacijos apie tam tikrą nusikalstamą veiką aktualumą ir vertę, jos įtaką konkrečiam ikiteisminiam tyrimui ir jo baigčiai bei kiek bendrai reikšminga ir reikalinga iš asmenų gaunama informacija institucijos veiklai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių