Teisėsaugininkai Ukmergėje krėtė politiko valdytą įmonę

Gausios teisėsaugos pareigūnų pajėgos antradienį visą dieną krėtė vieną didžiausių Ukmergės rajono įmonių – bendrovę „Izobara“. Anksčiau ją valdė ir jai vadovavo Liberalų ir centro sąjungos atstovas Ukmergės taryboje Juozas Armanavičius.

Įtariama, kad joje buvo sukčiaujama ir klastojami dokumentai, rašo „Lietuvos rytas“.

Ankstyvą antradienio rytą į darbą skubančius Ukmergės pakraštyje esančios bendrovės „Izobara“ darbuotojus, kurių yra daugiau nei 200, pasitiko policijos pareigūnų ekipažas.

Policininkai į įmonės teritoriją įleido ir iš jos išleido tik bendrovės „Izobara“ darbuotojo pažymėjimą turinčius asmenis, prieš tai patikrinę kiekvieno jų blaivumą, dokumentus ir automobilio bagažinę.

Jokie pašaliniai žmonės negalėjo patekti į šią statybų, specialiųjų inžinerinių darbų ir šilumos ūkio eksploatacijos paslaugas teikiančią įmonę.

Bendrovėje „Izobara“ nuo 6 val. 30 min. darbuotojų laukė 24 Ukmergės policijos, 4 Vilniaus ekonominės policijos ir 2 Valstybinės darbo inspekcijos pareigūnai.
Netrukus įmonėje buvo pradėta krata.

„Šiuos veiksmus pavedžiau atlikti dėl pradėto ikiteisminio tyrimo. Jau kuris laikas viešojoje erdvėje pasirodo informacijos dėl galimai neskaidrios šios įmonės veiklos ir administracinių teisės pažeidimų“, – sakė Ukmergės policijos vadovas Rolandas Kiškis.

Į teisėsaugos pareigūnų akiratį bendrovė „Izobara“ pateko po to, kai Specialiųjų tyrimų tarnyba gavo skundą.

Jame buvo prašoma pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimos korupcijos atliekant, vykdant ir pasirašant susitarimus dėl Ukmergės stadiono pastato rekonstrukcijos darbų, taip pat dėl galimo dokumentų klastojimo, jų naikinimo ir piktnaudžiavimo valdžia.

Prieš dvejus metus Ukmergės savivaldybės skelbtą viešąjį konkursą laimėjusią ir stadiono pastatą remontavusią bendrovę „Izobara“ tuo metu valdė ir jai vadovavo 52 metų vietos politikas J.Armanavičius.

Trečią kadenciją į rajono savivaldybės tarybą išrinktas, o 2007 metais ir į Seimą kandidatavęs vienas turtingiausių rajono politikų J.Armanavičius pernai vasarą 90 proc. „Izobaros“ akcijų pardavė investicinei bendrovei „Amber Capital Partners“, o sau pasiliko 10 procentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių