Teisėjų taryba pritarė 22 šalies teismų pirmininkų atleidimui

Teisėjų taryba penktadienį nutarė patarti prezidentei Daliai Grybauskaitei atleisti 22 šalies teismų pirmininkus, pasibaigus paskyrimo į šias pareigas terminui.Dekretu dėl teisėjų atleidimo į Teisėjų tarybą kreipėsi prezidentė.

D.Grybauskaitė taip pat prašė Teisėjų tarybos patarti dėl Laimos Garnelienės atleidimo iš Lietuvos apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkės pareigų, pasibaigus paskyrimo į šias pareigas laikui.

Teisėjų taryba pritarė L.Garnelienės atleidimui.Prezidentė dekretu į šias pareigas siūlo Lietuvos apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėją Aloyzą Kruopį.Nuo 1995-ųjų Lietuvos apeliaciniame teisme dirbanti L.Garnelienė nuo 1999-ųjų vasario ėjo šio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkės pareigas.

Pareigų netenka ir nuo 1999-ųjų spalio Vilniaus apygardos teismui vadovaujantis Artūras Šumskas. Kandidatas į šias pareigas dar nenumatytas.

Taip pat bus keičiami Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės ir Šiaulių miesto apylinkės teismų pirmininkų pavaduotojai.Be vadovų lieka Vilniaus miesto 4-asis apylinkės teismas, Kauno rajono apylinkės, Šiaulių, Druskininkų, Palangos, Radviliškio, Ignalinos, Utenos, Šiaulių, Šalčininkų, Kretingos, Širvintų, Plungės, Raseinių, Jurbarko, Ukmergės, Kupiškio, Šakių, Kelmės, Biržų ir Zarasų rajonų apylinkės teismai.Nacionalinė teismų administracija skelbė, kad Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas, Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas, Vilniaus miesto 3 apylinkės teismas ir Vilniaus miesto 4 apylinkės teismas reorganizuojami susijungimo būdu į naują juridinį asmenį - Vilniaus miesto apylinkės teismą.

Keturių Vilniuje veikiančių apylinkės teismų teisės ir pareigos pereina po reorganizavimo veiksiančiam Vilniaus miesto apylinkės teismui nuo rugsėjo 1 dienos.Kauno rajono apylinkės teismas jungiamas su Kauno miesto apylinkės teismu.


Šiame straipsnyje: Tesiėjų tarybateisėjai

NAUJAUSI KOMENTARAI

JOGAILA

JOGAILA portretas
NEMATAU KONDRATJEVO PAVARDES ! KAS JI GLOBOJA, KAD PALIKO TEISMO PIRMININKO PAREIGOSE ?!

Cha

Cha portretas
Negi ėmė valytis? O Kondratjevo iš tikrųjų nėra! Viskas aišku - parodomoji akcija.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių