Taryba spręs dėl N.Puteikio, R.Kupčinsko vietos partijos sąraše

Premjeras Andrius Kubilius sako, Tėvynės Sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) taryboje bus įvertinta, ar partijai rinkimų sąraše gali atstovauti „Drąsos kelio“ veikloje dalyvaujantis parlamentaras Naglis Puteikis bei parlamentarai Rytas Kupčinskas ir Jonas Šimėnas, kurie per balsavimus, susijusius su atomine elektrine, elgėsi ne pagal partinius susitarimus.

Taryba turėtų apsispręsti, kokią vietą jiems skirti kandidatų į Seimą sąraše.„Kiek žinau, vakar Priežiūros komitetas iš tikrųjų vertino Naglio Puteikio veiklą (...), lygiai taip pat vertino ir frakcijos narių Ryto Kupčinsko ir Jono Šimėno veiklą balsuojant Seime dėl svarbiausių strateginių klausimų, kur jų balsavimas periodiškai arba nuolat skirdavosi nuo partijos priimtų pozicijų“, - Žinių radijui ketvirtadienį sakė premjeras.

„Partija iš tikrųjų tokius dalykus turi vertinti, spręsdama, ar gali partijos nariai atstovauti partijai mūsų kandidatų sąraše, ar galima jiems patikėti pakankamai aukštas vietas sąrašuose. Ir tai bus padaryta partijos taryboje, kuri rinksis kitą šeštadienį“, - aiškino jis.

Priežiūros komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas sakė, jog šių parlamentarų paaiškinimai buvo išklausyti, bet sprendimas dar neprimtas. „Mes išklausėm, ir kai priimsim bendrą, suderintą išvadą, pranešim ją tarybai“, - BNS sakė A.Anušauskas.

Klausiamas, kada Priežiūros komitetas apsispręs dėl rekomendacijų šių parlamentarų klausimu, komiteto vadovas tvirtino, kad artimiausiu laiku. „Artimiausiu laiku, iki tarybos posėdžio (liepos 14 dieną - BNS) tai tikrai“, - sakė A.Anušauskas.

Portalas delfi.lt rašo, kad antradienį N.Puteikio klausimą svarstė ir TS-LKD frakcijos Etikos ir procedūrų komisija. Etikos sargai konstatavo, kad N.Puteikis „aktyviai veikia prieš TS-LKD partijos tikslus ir programą“ bei pažeidžia kai kuriuos partijos įstatus.

Portalo teigimu, Komisija pasiūlė Priežiūros komitetui įvertinti tokį N.Puteikio elgesį ir peržiūrėti kandidato vietą TS-LKD Seimo rinkimų daugiamandatės rinkimų apygardos sąraše.

Panašiai pasiūlyta pasielgti ir su parlamentarais R.Kupčinku ir J.Šimėnu. Šie arba nedalyvavo balsavime, arba balsavo „prieš“ dėl Atominės elektrinės ir lydinčiųjų teisės aktų projektų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Panašiai pasiūlyta pasielgti ir su parlamentarais R.Kupčinku ir J.Šimėnu. ??? Balsavimai balsavimais, bet veikla, įskaitant ir veiklą "Drąsos kelio" partijoje tikrai jiems garbės nedaro. Juk niekas netrukdo garbingai pasitraukti ir pasirinkti tą kelią, kuris jiems atrodo priimtinesnis.

Pastebejimui

Pastebejimui portretas
o tai saziningu ir garbingu negalima buti tevynes sajungoj.? labai idomu kam tie seimo nariai jeigu partija nutare? TSRS laikais buvo toks klausimas-kam deputatams rankos-kad pakeltum balsuodamas

jerguteliau

jerguteliau portretas
didziausia suoli padare ... E.Jurkevicius. O vargeli... Konservatoriai, ar norite prarasti paskutinius iki siol buvusius istikimus savo rinkejus?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių