Tarptautinėse pratybose bus įvertintas Lietuvos šauktinių pasirengimas

  • Teksto dydis:

Latvijoje vykstančiose tarptautinėse pratybose kartu su sąjungininkais iš Kanados, Latvijos, Suomijos, Vokietijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų treniruojasi ir šauktiniai iš Lietuvos.

Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad pratybos „Summer Shield 13“ (liet. „Vasaros skydas 13“) sekmadienį prasidėjo Adaži poligone. Jose pirmą kartą po to, kai buvo atnaujinta nuolatinė privalomoji pradinė karo tarnyba Lietuvoje, į tarptautinius mokymus išvyko apie 60 šauktinių, tarnybą atliekančių Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos batalione. Šie šauktiniai tarnybą pradėjo praėjusių metų lapkritį.

Pratybose dalyvauja apie 200 profesinės karo tarnybos karių iš Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos bataliono.

Pasak artilerijos bataliono vado pulkininko leitenanto Aušriaus Buikaus, šiose pratybose bus vertinamas individualus privalomosios pradinės karo tarnybos karių pasirengimas, taip pat bataliono ir brigados lygmens pasirengimas vykdyti užduotis kartu su sąjungininkų kovinės paramos padaliniais gynybinėse operacijose integruojant ir koordinuojant ugnies paramą pėstininkų vienetams.

Iš viso pratybose „Summer Shield 13“ dalyvauja daugiau nei 1400 sąjungininkų karių. Pratybos baigsis balandžio 29 dieną.

Pirmą kartą šios pratybos vyko 2004-aisiais, o nuo 2014 metų „Summer Shield“ įtrauktos į NATO pratybų ir mokymų sąrašą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių