Tarptautinę tolerancijos dieną – virtualus festivalis apie darną

  • Teksto dydis:

Pirmadienį mininti Tarptautinę tolerancijos dieną Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė (LŽB) rengia virtualų festivalį „Darna“.

Jis bus transliuojamas internetu visą dieną – nuo 10 iki 22 valandos.

Pirmą kartą vykstantis Tarptautinei tolerancijos dienai skirtas festivalis ragins švęsti toleranciją, harmoniją ir darną, o įprasminti tai per meno ir bendruomeniškumo kūrimą.

„Šiuo renginiu siekiame skatinti žmogiškojo ryšio puoselėjimą bei harmoningą ir tolerantišką gyvenimą. Norėjome suburti visus bendraminčius ir įprasminti šias vertybes per kūrybines veiklas. Parodyti, kad turime labai įvairių ir talentingų žmonių, kuriuos vienija bendros idėjos, o tolerancija jiems yra itin aktuali tema“, – LŽB pranešime sakė renginio organizarorius Rafaelis Gimelsteinas.

Lietuvos žydų bendruomenė šį renginį planavo surengti gyvai, bet dėl epidemiologinės situacijos perkėlė jį į virtualią erdvę.

Vienas pagrindinių renginio akcentų bus diskusija apie toleranciją ir Lietuvą, kurią savo namais laiko ir tautinių mažumų atstovai, ir jautriajai visuomenės daliai priskiriami žmonės. Tarp diskusijos dalyvių – Lietuvos gėjų lygos pirmininkas Vladimiras Simonko, Seimo narė Monika Ošmianskienė, Viktoras bei Živilė Diawaros, iš Etiopijos kilusi ir Lietuvoje gyvenanti verslininkė Escedar Maštavičienė, Romų visuomenės centro direktorė Svetlana Novopolskaja, kt.

Festivalio metu taip pat vyks Jurgio Didžiulio, Ericos Jennings, „Afrodelic“ bei Pauliaus Kilbausko pasirodymai. Be to, bus rengiami meditacijos ir jogos užsiėmimai, diskusijos tolerancijos tema, kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių