Tarptautinę romų dieną – apie tai, ko trūksta šiai bendruomenei Lietuvoje

Minint Tarptautinę romų dieną, Lietuvos romų bendruomenės pirmininkas Ištvanas Kvikas sako, kad norint pakeisti jų bendruomenės gyvenimo būdą reikia darbo, o  vaikams – suteikti išsilavinimą.

„Didžiausios romų bendruomenės problemos Lietuvoje: nedarbas, menkas išsilavinimas, prekyba narkotikais“, – komentavo romų bendruomenės pirmininkas.

Tarptautinė romų diena skirta romų kultūrai ir problemų, su kuriomis susiduria šios tautos žmonės, žinomumui skleisti.

„Lygybė prieš įstatymą ir nediskriminavimas yra pagrindinės Europos Sąjungos vertybės. Tačiau priešiškumas romams vis dar plačiai paplitęs ir Europoje, ir visame pasaulyje. Atskirtis, nelygybė ir diskriminacija, kurias vis dar patiria romai, stipriai prieštarauja pagrindinėms Europos Sąjungos vertybėms“, – rašoma Europos Komisijos (EK) pirmininko pavaduotojo Franso Timmermanso ir EK narių pareiškime.

„Romai neturi tokių pačių galimybių įsidarbinti, mokytis, susirasti būstą ir naudotis sveikatos priežiūros paslaugomis. Susirūpinimą vis dar kelia romų priverstinio iškeldinimo atvejai“, – dėstė EK nariai. Taip pat pabrėžta, kad romų vaikai dažnai negauna tokios pačios kokybės išsilavinimo, kurį gauna kiti vaikai, dėl to jie patenka į „užburtą skurdo ratą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Statybininkas

Statybininkas portretas
Gal krematoriumo trūksta? Padėčiau pastatyt :)

lietuvis

lietuvis portretas
Ko jus bijot tu BOTAGU .

ohooo

ohooo portretas
aferistai .ju smegenys veikia kaip hienu tukstantmecio jiems integruotis neuzteko! smegeneles minkstos tai --kirmelynas lietuvos geda-
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių