Tarp FNTT vadovybės ir R.Palaičio – kibirkštys

Įtampa tarp Vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio ir Finansinių nusikaltimų tarnybos vadovų tebesitęsia.

Ministro pasitikėjimą praradęs Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) direktoriaus pavaduotojas Vytautas Giržadas antradienį pareiškė, kad iš pareigų nesitraukia.

V. Giržado atžvilgiu taip pat pradėtas tyrimas dėl leidimo dirbti su slapta informacija, tačiau, kol bus vykdomas tyrimas, nusišalinti nuo pareigų pareigūnas neketina. Pasitikėjimą savo pavaduotoju išreiškė ir FNTT vadovas Vitalijus Gailius.

„Galų gale sprendimai iš viešosios erdvės persikėlė į teisinę aplinką. Vidaus reikalų ministras pradėjo nustatyta tvarka patikrinimą dėl leidimo susipažinti su įslaptinta informacija. Pasibaigus patikrinimui, bus pakomentuoti rezultatai", - spaudos konferencijoje antradienį pranešė FNTT direktorius V. Gailius.

Kiek laiko truks tyrimas, FNTT vadovai neatskleidė. Leidimą dirbti su slapta informacija V. Giržadas turi 15 metų, iki šiol dėl to jokių problemų nebuvo iškilę. Apie vidaus reikalų ministro reiškiamą nepasitėjimą juo V. Giržadas teigė sužinojęs tik iš spaudos.

Sprendimo kuriam laikui nenusišalinti nuo pareigų nekomentavo nei FNTT direktorius, nei jo pavaduotojas.

Apie nepasitikėjimą vienu iš FNTT pavaduotojų R. Palaitis prabilo pirmadienį, kai paaiškėjo, jog V. Giržadas antrą sykį buvo tirtas poligrafu ir tyrimo rezultatai šiam buvo nepalankūs. FNTT pavaduotojas atlikto tyrimo rezultatus interpretuoja kitaip nei vidaus reikalų ministras.

„Aš asmeniškai savo tyrimus poligrafu vertinu teigiamai, kadangi, jeigu asmuo reaguoja į tam tikrus klausimus, tai rodo, kad jam jie rūpi, ir man reaguojant į tuos klausimus, aš manau, kad darbą atlieku gerai, kadangi man rūpi pateikti klausimai, aš į juos automatiškai reaguoju", - tvirtino V. Giržadas.

Premjeras Andrius Kubilius praėjusią savaitę teigė, jog FNTT vadovais pasitiki. Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė savo pozicijos dar nėra pareiškusi.

Neoficialiai teigiama, kad tyrimas FNTT vadovybės atžvilgiu vykdomas dėl informacijos apie banko „Snoras“ nacionalizavimą nutekinimo. FNTT vadovo pavaduotoju V. Giržadas dirba nuo pernai metų rugsėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių