Tarp „Auksinės krivūlės“ laureatų - kurortų savivaldybės

  • Teksto dydis:

Šiemet tarp "Auksinės krivūlės" ženklu apdovanotų savivaldybių yra dvi kurortų savivaldybės. "Auksinės krivūlės riteriais" tapo Kauno rajono savivaldybės pirmasis mero pavaduotojas Petras Mikelionis ir Raseinių rajono savivaldybės tarybos narė Ona Babonienė.

Sveikatos apsaugos ministerija prizą už svarų indėlį, plėtojant visuomenės sveikatos priežiūrą ir teisingą supratimą, kad "Sveikas žmogus – sveika visuomenė" skyrė Kaišiadorių rajono savivaldybei.

Varėnos rajono savivaldybė sulaukė Vidaus reikalų ministerijos įvertinimo už geriausius rezultatus įgyvendinant regioninius projektus.

Teisingumo ministerijos "Auksinė krivūlė" atiteko Klaipėdos rajono savivaldybei už nuteistųjų socialinės integracijos ir socialinės atskirties mažinimo iniciatyvas.

Šakių rajono savivaldybė apdovanota Kultūros ministerijos prizu už kultūros puoselėjimą.

Žemės ūkio ministerija apdovanojo Raseinių rajono savivaldybę už kaimo bendruomenių iniciatyvų skatinimą.

Užsienio reikalų ministerijos nominacija už ryšių su užsienyje gyvenančiais kraštiečiais stiprinimą teko Kauno rajono savivaldybei.

Aplinkos ministerijos įvertinimo už išskirtinį rūpestį rajono gamtinių vertybių apsauga, turizmo infrastruktūros plėtojimu ir tobulinimu sulaukė Molėtų rajono savivaldybė.

Utenos rajono savivaldybę įvertino Energetikos ministerija už geriausiai tvarkomą šilumos ūkį.

Krašto apsaugos ministerijos prizas už ilgalaikį bendradarbiavimą įteiktas Klaipėdos miesto savivaldybei.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija "Auksinę krivūlę" už jaunimo užimtumo skatinimą skyrė Švenčionių rajono savivaldybei.

Už veiksmingą žmogiškųjų ir materialinių išteklių panaudojimą siekiant ugdymo kokybės Švietimo ir mokslo ministerija apdovanojo Palangos savivaldybę.

Susisiekimo ministerija įvertino Alytaus miesto savivaldybės indėlį į kelių plėtrą ir priežiūrą.

Finansų ministerija Elektrėnų savivaldybę apdovanojo už racionalų ES investicijų ir biudžeto lėšų valdymą.

Birštono savivaldybė sulaukė Ūkio ministerijos prizo už įgyvendintus turizmo projektus.

Šiemet "Auksinę krivūlę" įteikė ir Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje. Laureate ji paskelbė Kalvarijos savivaldybę už aktyvią veiklą skatinant Europos pilietiškumą, įgyvendinant ES struktūrinės paramos projektus ir aukštą šios finansinės perspektyvos ES paramos įsisavinimo procentą bei aktyvų dalyvavimą europiniuose bendradarbiavimo abipus sienos projektuose ir Nacionalinėje 2013 m. Europos piliečių metų programoje.

Pagal Lietuvos savivaldybių asociacijos apdovanojimų nuostatus, minint Lietuvos savivaldos dieną, įvertinamos didžiausią pažangą atskirose srityse padariusios savivaldybės bei apdovanojami žmonės, prisidėję prie to, kad vietos savivalda taptų stipresnė, efektyvesnė ir artimesnė kiekvienam gyventojui.

Fiziniams asmenims skiriamas apdovanojimas " Auksinės krivūlės riteris" , juridiniams asmenims – apdovanojimas " Auksinės krivūlės laureatas".

Pagal savo sritį laureatus skelbia ministerijos.

Šie apdovanojimai teikiami nuo 2005 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių