Tarnybinių šunų atminimo įamžinimui žmonės jau paaukojo 2,7 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Į pasieniečių ir gyvūnų globos klubo pasiūlymą aukoti pinigus tarnybinių šunų įamžinimui atsiliepę žmonės iki penktadienio popietės paaukojo 2,7 tūkst. eurų, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Iniciatyva pagerbti tarnybinius šunis kilo po to, kai šią savaitę buvo nušautas kontrabandininkų pėdsakų ieškojęs pasieniečių tarnybinis šuo Ramzis.

VSAT pasiūlė norintiems prisidėti prie jo ir kitų šunų įamžinimo pervesti pinigų pasieniečių kinologų įkurtam gyvūnų globos klubui „Draugo letena“, kuris rūpinasi atitarnavusiais šunimis, suteikia pagalbą juos gydant, išlaikant, surandant naujus šeimininkus.

Klubas „Draugo letena“ kartu su VSAT tarnybinių šunų atminimą ruošiasi įamžinti jiems skirtu atminimu ženklu ar paminklu. Svarstoma, kad jis galėtų ilgainiui atsirasti VSAT Kinologijos centre Mickūnuose, Vilniaus rajone.

Planuojama, kad baigus belgų aviganio Ramzio palaikų ekspertizę kitą savaitę jie bus kremuoti, o urna su keturkojo pelenais keliaus į Pagėgių rinktinės, kurioje šuo tarnavo, muziejų. Čia atsiras Ramziui skirta ekspozicijos dalis, kur bus galima sužinoti apie šio vieno geriausių pasieniečių keturkojo tarnybą.

VSAT duomenimis, antradienį Pagėgių savivaldybės Šereitlaukio kaimo prieigose, prie Nemuno buvo vykdoma kontrabandininkų persekiojimo operacija. Pareigūnams surengus pasalą, buvo sulaikytas krovinio atsiimti atvažiavęs 31-erių Pagėgių gyventojas, dar trys vyrai spruko į mišką.

Bardinų užkardos kinologas su trejų metų belgų aviganiu Ramziu apie tris kilometrus sekė bėglių pėdsakais, netrukus ir buvo paleistas šūvis – šuo nugaišo vietoje. Incidentas įvyko dienos metu, šuo buvo su specialia šviesą atspindinčia liemene su VSAT skiriamaisiais ženklais.

Tarnybinį pasieniečių šunį nušovė Arvydas Komskis – Seimo vicepirmininko „tvarkiečio“ Kęsto Komskio ir Pagėgių mero Virginijaus Komskio brolis. Komskiai teigia, kad įvykis buvo nelaimingas atsitikimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jurga

jurga  portretas
gaila suniukio.delto ir nusove patiems b utu sakes.

SSaulius

SSaulius portretas
O nudurto policininko šeimai ar kas rinko aukas?Atsipeikėkit lietuviai(tai juk rinkimai artėja).O policininko sutraiškytų vaikų šeimoms ar kas rinko aukas?

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Suprantu, kad šuniukas yra auka. bet medžiotojai ne prie ko.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių