Tarnybinių šunų atminimo įamžinimo sąskaitoje – jau 8,2 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Tarnybinių šunų atminimui įamžinti paaukota daugiau kaip 8 tūkst. eurų, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pasieniečiai pradėjo bendradarbiavimą su skulptoriumi Romualdu Kvintu, padėsiančiu įgyvendinti šį sumanymą. Numatoma, kad VSAT Kinologijos centre Mickūnuose, Vilniaus rajone, iškils paminklas tarnybiniams keturkojams.

Šiame centre mokomi pasieniečių ir kitų žinybų tarnybiniai šunys ir jų kinologai, nuolat vyksta įvairūs kursai, varžybos, kiti renginiai. Centras yra VSAT Vilniaus rinktinės teritorijoje, todėl čia nuolat lankosi mokinių grupės, kuriems pristatoma pasieniečių veikla, įvairios delegacijos iš Lietuvos ir užsienio šalių.

Kaip nurodo VSAT, pastačius paminklą prie jo galės būti organizuojamos įvairios ceremonijos, bus sudarytos sąlygos jį pamatyti visiems norintiesiems.

Preliminariai planuojama, kad toks atminimo ir pagarbos tarnybiniams šunims objektas galėtų būti pastatytas kitų metų pavasarį.

Iniciatyva pagerbti tarnybinius šunis kilo, kai rugsėjį buvo nušautas kontrabandininkų pėdsakų ieškojęs pasieniečių tarnybinis šuo Ramzis. Pagėgių savivaldybės Šereitlaukio kaimo prieigose, prie Nemuno, vykdyta kontrabandininkų persekiojimo operacija. Pareigūnams surengus pasalą, sulaikytas krovinio atsiimti atvažiavęs 31-erių Pagėgių gyventojas, dar trys vyrai spruko į mišką.

Bardinų užkardos kinologas su trejų metų belgų aviganiu Ramziu apie tris kilometrus sekė bėglių pėdsakais, netrukus ir buvo paleistas šūvis – šuo nugaišo vietoje. Incidentas įvyko dienos metu, šuo buvo su specialia šviesą atspindinčia liemene su VSAT skiriamaisiais ženklais.

Tarnybinį pasieniečių šunį nušovė Arvydas Komskis – Seimo vicepirmininko „tvarkiečio“ Kęsto Komskio ir Pagėgių mero Virginijaus Komskio brolis. Komskiai teigia, kad įvykis buvo nelaimingas atsitikimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sizofrenikas - nesizofrenikas

sizofrenikas - nesizofrenikas portretas
tam, pries tai rasiusiam "sveikajam"- tai ar suprantat, kad jei pasienieciai su tarnybiniais sunimis isgaudys kontrabandistus, salis gaus daugiau pajamu is legaliu prekiu pardavimo, ir tai augins ekonomika ir atitinkamai algas ar pasalpas/pencijas. Ech, turbut per daug mandrai surasiau. Visgi, sizofrenija ima virsu.....

tai

tai portretas
Šizofrenikai...ir tai krašte , kuriame kas ketvirtas gyvena žemiau skurdo ribos....šizofrenikai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių