A. Tapinas įkūrė interneto televiziją „Laisvės TV“

  • Teksto dydis:

Žurnalistas Andrius Tapinas įsteigė interneto televiziją „Laisvės TV“ - pasak jo, tai bus naujos kartos, nesiekianti pelno žiniasklaidos priemonė, nepriklausoma nuo didžiojo verslo ir įtakingų politikų, kurios turiniui įtaką galės daryti tik ją palaikantys žiūrovai. Tai bus pramogų, tiriamosios žurnalistikos, švietėjiška televizija.

„Mes pagalvojome, kad reikia įsitikinti, ar iš tikrųjų tie žmonės, norintys gero turinio, yra pasiruošę mokėti ir ar mes galime sukurti tą turinį. Iš šių dviejų didelių klausimų ir kilo idėja kurti interneto televiziją. Ji bus transliuojama atvirame interneto kanale „Youtube“. Turinį galės pasiimti kita žiniasklaida, jeigu bus noro“, - BNS sakė A.Tapinas.

Pasak jo, lėšų išlaikymui tikimasi gauti iš žiūrovų - televizijai galima pervesti nuo 1 iki 50 JAV dolerių (0,9 iki 44,8 euro). Priklausomai nuo paramos dydžio, žiūrovai gaus įvairių papildomų priedų, pavyzdžiui, galimybę televizijos turinį peržiūrėti anksčiau nei jis pasirodys internete arba dalyvauti laidų filmavimuose.

Pasak A.Tapino, vėliau bus paruošti paramos paketai ir verslui, bet jie nebus dideli. Dabar projekte dirba apie 20 žmonių, o laidas kuria A.Tapino prodiuserių bendrovė „Media Matrix“. Vėliau numatoma įkurti viešąją įstaigą.

„Vėliau atsiras nedidelį rėmimo paketai, bet jie turės lubas. Negalės ateiti viena įmonė ir sakyti, kad duoda daug pinigų ir tampa mūsų pagrindiniais rėmėjais. Taip niekada negalės būti“, - BNS tvirtino A.Tapinas.

„Laisvė TV“ per sutelktinio finansavimo platformą „Patreon“ jau surinko 2 tūkst. JAV dolerių, o per mėnesį tikimasi surinkti 6 tūkst. dolerių, o vėliau - ir daugiau.

Pirmoji televizijos laida - šou „Laikykitės ten su Andriumi Tapinu“ bus transliuojama rugsėjo 11 dieną. Vėliau bus rodoma laida „Nori valdyti? Pasikalbėkime apie tai“, joje prieš Seimo rinkimus bus transliuojami interviu su politikais. Nuo lapkričio tinklelis plėsis – grįš „Pinigų karta“, „Auksiniai berniukai“, kitos laidos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha ... sio zurnaliugos reitingai

cha ... sio  zurnaliugos  reitingai portretas
krito lietuvos zmoniu akyse iki plintuso , nes jis sulaukes komentaru y savo kliedesius --lekia liezuvy iskises skust visus y prokuratura.. antraip sakant anot Paksiaus ,,,, sikau ir tapsnojau ,, ant tavo ,,,, laisves TV...

ri nkėja iš Kauno

ri nkėja iš Kauno  portretas
kadangi artėja rinkimai , laukiu tapiniūkščio video kursų - kaip giliai šįkart užkasti į žemę rinkimų biuletenį. Nes balsuoti nėra už ką,- visi sulindę briuselio subinėn, apie migrantų nepriėmimą ir kategorišką "ne" jų privalomoms kvotoms mūsų partijos bijo net prasižioti. Kol neatsiras pas mus Orbano lygio politiko vedama partija, balsuoti neisiu. Imkit pavyzdį iš Vyšehrado valstybių, nuliberastėję ir parsidavėliški lietuviški suskiai, bandantys apsimesti politikais.

00000000

00000000 portretas
mokins kaip biuleteni užkast? Užsimanė pasipinigauti? Restainio skyle o ne pinigu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių